Mijn hamster is een astronaut
Boek

Mijn hamster is een astronaut (2021)/ Dave Lowe, illustraties door Mark Chambers ; vertaling [uit het Engels]: Inge Pieters ; redactie en productie: Vitataal tekst & redactie

Ben (9, ik-persoon) doet mee aan een wetenschapswedstrijd op school. Edward Bol wint bijna elk jaar. Maar nu heeft Ben een fantastisch plan, waarbij hij stiekem wordt geholpen door zijn slimme hamster Stinkie. Edward probeert hun plan te saboteren. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de school van de 9-jarige Benjamin Brinks (ik-persoon) wordt een wetenschapswedstrijd georganiseerd, die eigenlijk altijd door Edward Bol wordt gewonnen (omdat hij door zijn vader wordt geholpen). Maar dit keer doet Benjamin ook mee, in het geheim geholpen door zijn slimme hamster Stinkie die als kapitein in de zelfgemaakte raket de lucht in zal gaan, om daar met letters een woord in de lucht te schrijven. Maar Edward probeert een en ander te saboteren. Vlot leesbaar, humoristisch verhaal waarin realiteit (armoede thuis waardoor men elke dag bonen met brood eet) en fantasie (een sprekende hamster) naadloos in elkaar overlopen. De spanning wordt redelijk goed opgebouwd en volgehouden tot aan het slot van het verhaal. De korte hoofdstukken vormen steeds een geheel en nodigen aan het slot uit om verder te lezen. De personages komen goed uit de verf. De kleine, nogal schetsmatige zwart-witillustraties sluiten goed aan bij de tekst en bieden de niet zo geoefende lezer rustmomenten. Helaas worden woorden af en toe afgebroken en zijn de zinnen soms wat lang. Er is gebruikgemaakt van een groot lettertype en een ruime bladspiegel. Ook geschikt voor minder enthousiaste lezers. Los te lezen deel uit de zesdelige serie 'Stinkie en Brinks'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308156 | 152 pagina's

Titel Mijn hamster is een astronaut
Auteur Dave Lowe
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Mark Chambers ; Inge Pieters
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2021
Overige gegevens 152 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2013 - Vertaling van: My hamster is an astronaut. - Templar Publishing, 2012
ISBN 9789048308156
PPN 432977880
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Wedstrijden ; Huisdieren ; Uitvindingen ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stinkie en Brinks
Boek

Stinkie en Brinks (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Dave Lowe