Mijn hamster is een meesterbrein
Boek

Mijn hamster is een meesterbrein (2021)/ Dave Lowe, illustraties door Mark Chambers ; vertaling [uit het Engels]: Inge Pieters ; redactie en productie: Vitataal tekst & redactie

Ben (9, ik-persoon) krijgt voor straf een hamster om voor te zorgen. Stinkie is heel bijzonder, want hij kan praten. Samen bedenken ze een plan om Bens rekenleraar beet te nemen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De moeder van Ben bedenkt altijd ongewone straffen. Als Ben (9, ik-persoon) zijn zusje met plakband heeft vastgeplakt aan haar bed, verbant ze voor straf de tv en alle spelletjes naar de schuur en koopt ze een huisdier voor Ben, om hem daarmee verantwoordelijkheid bij te brengen. Het huisdier is een hamster, die door Ben Stinkie wordt genoemd. Stinkie is heel speciaal, want hij kan praten en is ook nog eens heel goed in rekenen. En juist daarin is Ben heel slecht. Als zijn rekenleraar met zijn vader een weddenschap heeft afgesloten over Bens rekenvaardigheden, bedenken Stinkie en Ben samen een plan om de vervelende leraar beet te nemen. Met bedrog lukt dat niet, dus moeten ze echt iets goeds bedenken. Het verhaal wordt verlevendigd met vele kriebelige, humoristische zwart-witte pentekeningen. De tekst is gedrukt in duidelijke schreefloze letters. Soms zijn zinnen lang en helaas worden regelmatig woorden afgebroken. Af en toe worden er moeilijke woorden gebruikt. Ruime interlinie en brede marges. Eerste deel* uit een humoristische reeks, zelfstandig te lezen, over Benjamin Brinks en zijn bijzondere hamster Stinkie. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308149 | 110 pagina's

Titel Mijn hamster is een meesterbrein
Auteur Dave Lowe
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Mark Chambers ; Inge Pieters
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2021
Overige gegevens 110 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2013 - Vertaling van: My hamster is a genius. - Templar Publishing, 2012
ISBN 9789048308149
PPN 432977856
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Huisdieren ; Schoolleven ; Onderwijzers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stinkie en Brinks
Boek

Stinkie en Brinks (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Dave Lowe