Ellende met de Egyptenaren
Boek

Ellende met de Egyptenaren (2021)/ Gary Northfield, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Julius en zijn vrienden lijden schipbreuk op de Egyptische kust. Julius wordt aangezien voor de lang verwachte regengod. Ze krijgen een triomftocht door Egypte. Maar dan doet Felix iets doms. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Samen met zijn vrienden lijdt Julius Zebra schipbreuk op de Egyptische kust, waar een stel wachters hen verantwoordelijk stellen voor al het wrakhout op het strand. Een regenbui is hun redding: Julius wordt herkend als de lang verwachte regengod. Met een statieschip varen ze richting Alexandrië, waar de bibliotheek wordt bezocht, en verder langs alle Egyptische hoogtepunten. Maar wat een triomftocht moest worden, loopt uit op een mislukking. Omdat in de tombe van Cleopatra antiloop Felix een edelsteen steelt, worden ze getroffen door een vloek. Alles gaat verschrikkelijk fout! Derde, los te lezen deel over Julius Zebra, over wie in 2019 het vierde deel 'Gedonder met de Grieken!'* verscheen. Opnieuw een hilarisch avontuur, geestig geschreven en geïllustreerd, met veel wetenswaardigheden over het oude Egypte. Achterin een uitleg over de Romeinse cijfers, een alfabet om je naam in hiërogliefen te schrijven en over de kunst van het mummificeren. Met een verklarende woordenlijst. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024576968

Titel Ellende met de Egyptenaren
Auteur Gary Northfield
Secundaire auteur Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021
Overige gegevens CCCXVIII pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2018 - Vertaling van: Entangled with the Egyptians! - London : Walker Books, 2017. - (Julius Zebra ; 3)
ISBN 9789024576968
PPN 433000112
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Egyptische Oudheid ; Vervloekingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Julius Zebra
Boek

Julius Zebra (2016-...)

vol. 3
Uitgeleend
Gary Northfield