Bartje Big
Boek

Bartje Big op de boerderij (2021)/ Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Bartje Big vindt zichzelf veel te schoon en roze. Hij gaat op zoek naar een vieze modderpoel om lekker in te rollen. Oblong hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties met tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over Bartje Big. Dit varkentje vindt dat hij wel erg schoon en roze is. Daarom gaat hij op zoek naar een lekkere modderpoel en maakt zich heerlijk vies. Op weg naar huis wordt hij overvallen door een flinke regenbui en spoelt hij weer helemaal schoon. Gelukkig kan hij weer naar de modderpoel. Grappig verhaaltje waarbij op de rechterbladzijde steeds een duidelijk getekend roze varken in een kleurig landschap te zien is. Op de linkerbladzijde staan vierregelige, soepel lopende rijmpjes, op telkens een andere kleur achtergrond, ter ondersteuning van de tekeningen. Bij de tekst is telkens een klein diertje getekend, dat thuishoort in het landschap waarin het varken wandelt. Het eenvoudige verhaaltje met een grappige afloop is al door dreumesen goed te volgen en nodigt uit tot meermalen bekijken. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Kaatje Kip'*. Heruitgave, nu zonder geluidsknop. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025774653

Titel Bartje Big : op de boerderij
Uniforme titel Op de boerderij
Auteur Alex Scheffler
Secundaire auteur Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Tweede, herziene druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 × 21 cm
Annotatie Rugtitel: Op de boerderij - 1e druk Nederlandse uitgave: 2016 - Vertaling van: Farmyard friends : Portly pig. - Nosy Crow Ltd., (c)2016
ISBN 9789025774653
PPN 430418868
Thematrefwoord Boerderijen ; Varkens ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands