Manga
Boek

Manga teken 30 mangafiguren in 10 eenvoudige stappen ([2021])/ Chie Kutsuwada, eindredactie: Isheeta Mustafi ; vertaling [uit het Engels]: Marthe Philipse

Wil je graag mangafiguren leren tekenen? In tien stappen lees je hoe je mangagezichten, lichamen, types, in chibistijl en ook mangadieren tekent. Met duidelijke instructies in zwart-wit en kleur en tips om de mangafiguren in te kleuren. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nieuw deel in de serie 'Tekenen in 10 stappen' waarin voorgedaan wordt hoe je ruim dertig mangafiguren en -dieren stapsgewijs kunt tekenen. In zeven hoofdstukken wordt ingegaan op het tekenen van gelaatstrekken, mangagezichten, mangalichamen, chibistijl, mangatypes en ook enkele mangadieren. Gestart wordt met de ogen die erg belangrijk zijn in mangatekeningen, hiermee kun je de emoties uitdrukken. Elke tekening is opgesplitst in eenvoudige basisvormen. Die gebruik je onder meer om te bepalen waar de hoofden en ledematen komen. Daarna volgen ook andere vormen. De voorbeelden beslaan hoogstens tien stappen, de laatste is voor de finishing touch met de laatste details. Er worden ook tips gegeven om het resultaat in te kleuren. Met een potlood, gum, tekenpen, kleine liniaal, kleurpotloden evt. aquarelverf en papier kun je gelijk aan de slag. Zonder al te veel instructies kun je een leuk resultaat neerzetten. Enige tekenervaring is wel handig. De vormgeving doet wat ouderwets aan, en het sierlijke lettertype bij de aanwijzingen is erg klein. Eerder verschenen in deze serie tekenboeken van verschillende auteurs over o.a. 'Bloemen', 'Dieren' en 'Natuur'. Het thema manga zal jongeren zeker ook aanspreken. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463595704 | 128 pagina's

Titel Manga : teken 30 mangafiguren in 10 eenvoudige stappen
Auteur Chie Kutsuwada
Secundaire auteur Isheeta Mustafi ; Marthe Philipse
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2021]
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Manga. - London : Quarto Publishing plc, (c)2021. - (10-steps drawing)
ISBN 9789463595704
PPN 430957505
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Manga-strips; Striptekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen

Relaties/Serie

Tekenen in 10 stappen
Boek

Tekenen in 10 stappen (2019-...)

vol.
Uitgeleend