Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Anne Frank
Boek

Anne Frank (2020)/ tekst van Maria Isabel Sánchez Vegara, met illustraties van Sveta Dorosheva ; Nederlandse tekst [vertaald uit het Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Anne Frank was een joods meisje dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog moest verschuilen. Ze schreef haar verhaal op in een dagboek, totdat ze naar een kamp werd gebracht. Prentenboek over het leven van Anne Frank (1929-1945). Met zwart-wit kleurenillustraties en een enkele steunkleur en zwar-witfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Van klein tot groots' staan vrouwen centraal die als klein meisje een droom hadden en die droom uiteindelijk uit zagen komen. Dit deel gaat over Anne Frank die schrijfster wilde worden en uiteindelijk wereldberoemd werd door haar dagboek. Opvallend is dat in dit deel de illustraties vrijwel geheel zwart-wit zijn; veelbetekenend is dat alleen het dagboek in kleur is afgebeeld, in een roodbruine steunkleur. De tekeningen ogen soms wat ouderwets, maar de tekenstijl sluit goed aan bij het onderwerp en vergroot de impact van het verhaal. Mogelijk is daarom ook gekozen voor iets crèmekleurig papier. In de aansprekende illustraties over dubbele pagina's staan korte teksten van drie tot vier korte zinnen waarin het verhaal van Anne Frank globaal wordt verteld. Nagenoeg dezelfde tekst (voorzien van enkele zwart-witfoto's van Anne Frank) is achterin nog eens is opgenomen als samenvatting. Andere vrouwen die centraal stonden in deze serie zijn o.a. Rosa Parks (2020), Marie Curie (2019) en Astrid Lindgren (2021). Voor deze leeftijdsgroep een van de weinige uitgaven over Anne Frank. Deze (ongewijzigde her)uitgave is geschikt als eerste kennismaking, om voor te lezen en over te praten. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166965

Titel Anne Frank
Auteur Sveta Dorosheva
Secundaire auteur Isabel Sánchez Vegara ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2020
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Sommige illustraties zijn voorzien van een rood-wit geblokt boek - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2019 - Vertaling van: Anne Frank. - Barcelona : Alba Editorial, s.l.u.. - (Pequeña y grande)
ISBN 9789051166965
PPN 43222730X
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank

Relaties/Serie

Van klein tot groots
Boek

Van klein tot groots (2018-...)

vol.
Uitgeleend