Is there life in outer space?
Boek

Is there life in outer space? ([2021])/ written by Jan Leyssens, illustrated by Joachim Sneyers ; English translation from the Dutch by Clavis Publishing Inc.

Lees hoe astrobioloog Carl Sagan contact probeert te maken met buitenaards leven. Als NASA satellieten tot achteraan in het zonnestelsel stuurt, grijpt hij zijn kans. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 03/10/2024
    Jeugd - Engelse boeken - 2e verd. WETENSCHAP EN TECHNIEK ASTROBIOLOGIE LEYS

Recensie

In dit rijk geïllustreerde boek (A4-formaat) worden kinderen verhalenderwijs geïnformeerd over de ruimte, mogelijk buitenaards leven en wetenschappelijke onderzoek dat astrobioloog Carl Sagan in dit kader deed. NASA verwacht nog tot 2025 contact te hebben met de Voyagersatellieten I + II, die veel informatie hebben over de aarde en de bewoners die door de ruimte reizen. Zo hopen zij om, in navolging van de plannen van Carl Sagan, contact op te kunnen nemen met buitenaards leven. De ontwikkelingen op het gebied van ruimteverkenning en het in kaart brengen van het heelal gaan echter zo snel, dat binnenkort mogelijk weer mensen (in plaats van satellieten) op onderzoek moeten gaan in de ruimte met zijn vele geheimen. Geïllustreerd met paginagrote kleurenillustraties. Deel uit een reeks over wetenschappelijke verwondering, waarin al eerder de uitgaven 'Mission to the bottom of the sea' en þHow the continents moveþ* (2020) verschenen. Vertaling van 'Is er leven in het heelal?'** (2020). De informatie is wetenschappelijk en feitelijk, maar wordt zo gebracht dat geïnteresseerde kinderen op een spoor gebracht kunnen worden. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Engels | 9781605376295

Titel Is there life in outer space?
Auteur Jan Leyssens
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Joachim Sneyers
Type materiaal Boek
Editie First Edition;
Uitgave New York : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Als er leven is in het heelal. - [Alkmaar] : Clavis, 2020
ISBN 9781605376295
PPN 430724772
Rubriekscode 552.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Astrobiologie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astrobiologie