Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.
Boek

Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit. ([2021])/ tekst van Emma Perry, met illustraties van Sharon Davey ; Nederlandse tekst [uit het Engels]: Monique Berndes

Mila houdt niet van boeken. En toch krijgt ze steeds nieuwe. Ze gebruikt de boeken liever als opstapje, als slee of om de deur te barricaderen. Maar dan komen de boeken in opstand. Ze besluiten Mila 's avonds mee te nemen in hun verhalen. Prentenboek met dynamische, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mila heeft veel boeken, terwijl ze er helemaal niet van houdt om die te lezen. En toch blijven mensen haar nieuwe boeken geven. Mila gebruikt de boeken dan ook voor allerlei andere doeleinden. Ze glijdt ermee van de trap, jongleert ermee of gebruikt een stapel boeken om haar vervelende broer uit haar slaapkamer te houden. Maar de boeken zijn het beu om zo gebruikt te worden en besluiten haar op te nemen op pagina's in de boeken. Zo ontmoet ze een detective die ze graag wil helpen, en belandt ze in een ruimteschip wat ze geweldig vindt en vraagt ze of ze met een ridder mee mag op avontuur. Mila ontdekt dat er heel veel te beleven is in boeken. Vrolijk prentenboek waarin Mila op een speelse wijze verandert van boekenhater tot boekenliefhebber, een ontdekking die je veel kinderen gunt. Het verhaal is goed opgebouwd en laat zich prima voorlezen. Aan de gezichtsuitdrukking is erg goed te zien dat ze niets van boeken moet hebben, maar dan vrolijk wordt als ze boeken gebruikt voor andere dingen. De kleurrijke illustraties zijn dynamisch, zeker op het moment als de boeken in opstand komen. Een aanrader. Zeer geschikt om het plezier in (voor)lezen aan jonge kinderen duidelijk te maken. Vertaling van 'I don't like books. Never. Ever. The end'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051168457

Titel Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.
Auteur Emma Perry
Secundaire auteur Sharon Davey ; Monique Berndes
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: I don't like books. Never. Ever. The end. - Oxford : David Fickling Book, 2020
ISBN 9789051168457
PPN 430983581
Thematrefwoord Boeken ; Lezen
Taal Nederlands