Voor wie is de toverdrank: voor Nout of voor zijn vader?
Boek

Voor wie is de toverdrank: voor Nout of voor zijn vader? (2021)/ Lisette Valk, met illustraties van Marijn van der Wateren

Nout wil op ballet, maar dat mag niet van zijn ouders. In een oud boek vindt hij recepten voor een toverdrank waarmee je mensen kunt veranderen. Kiest hij een recept om zichzelf te veranderen of zijn vader? Grappig verhaal dat halverwege verder gaat in twee delen, die je los van elkaar kunt lezen, op halve bladzijden. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nout wil graag ballerina worden, maar dat niet mag van zijn vader: 'Ballet is voor meisjes. En we betalen ook al judo en pianoles voor je'. In een oud boek in de bibliotheek vindt Nout twee recepten voor een toverdrank om iemand te veranderen. Daarna zijn de pagina's van het boek in tweeën gedeeld: de bovenste helft gaat over de zoektocht naar de ingrediënten voor de toverdrank om zichzelf in een meisje te veranderen, de onderste helft om zijn vader te veranderen. In beide verhalen moet Nout de raarste spullen zoeken, zoals vleermuisnagels, bloeddruppels van een oma van 83, een blij ei en een gebroken drieklank. Het levert dolle avonturen op: in een vleermuisgrot, een ziekenhuis en een concertzaal, en overal willen mensen hem wel helpen. Als Nout door een val zijn been breekt, zijn zijn ouders eindelijk overtuigd dat hij alles doet om zijn doel te bereiken. De serie 'Geknipt voor jou', waarin eerder drie delen verschenen*, is opgezet om de lezer zelf te laten kiezen welk verhaal hij/zij wil lezen; in dit geval is het resultaat van beide verhalen gelijk. Het ruime formaat en de grappige illustraties maken dit een aantrekkelijk leesboek op AVI-M5. Leesoefenstof voor iets gevorderde lezers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048740130 | 43 pagina's

Titel Voor wie is de toverdrank: voor Nout of voor zijn vader?
Uniforme titel Voor wie is de toverdrank
Auteur Lisette Valk
Secundaire auteur Marijn van der Wateren
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2021
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
ISBN 9789048740130
PPN 432127860
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Rolpatronen ; Ballet ; Magie ; Keuzes ; Meerkeuzeverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geknipt voor jou
Boek

Geknipt voor jou (2021-...)

vol.
Uitgeleend