Open
Boek

Open hoe een open wereld ons verder brengt : (en waarom we dat soms vergeten) ([2021])/ Johan Norberg, vertaling [uit het Engels] Chiel van Soelen en Pieter van der Veen

Bespreking van de stellingname dat een open uitwisseling van goederen, mensen en ideeen onmisbaar zijn voor welvaart, creativiteit en kwaliteit van samenleven en van de bedreigingen daarvan.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, bekend Zweeds publicist, laat in dit boek zien dat een open uitwisseling van goederen, mensen en ideeën onmisbaar zijn voor welvaart, creativiteit en kwaliteit van samenleven. Tegelijkertijd zijn er sterke krachten die mensen brengen tot wij-zij-denken, nulsomdenken, uitsluiting, vijandschap en conflict. Talrijke voorbeelden en theorieën uit de hele wereld/wereldgeschiedenis en uit de actualiteit worden aangevoerd ter onderbouwing van deze stellingname. Zeer heldere en genuanceerde visie. Journalistieke schrijfstijl, met een degelijke onderbouwing en bronverwijzing, noten en register. Zeer goed leesbaar. Belangrijk boek. Voor een breed, geschoold publiek met een brede belangstelling voor sociale, economische en politieke ontwikkeling.

Specificaties

Nederlands | 9789046828311 | 400 pagina's

Titel Open : hoe een open wereld ons verder brengt : (en waarom we dat soms vergeten)
Auteur Johan Norberg
Secundaire auteur Chiel van Soelen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nieuw Amsterdam, [2021]
Overige gegevens 400 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Open: the story of human progress. - Atlantic Books, (c)2020
ISBN 9789046828311
PPN 430212402
Rubriekscode 905.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cultuurfilosofie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Cultuurfilosofie