Expeditie achtertuin
Boek

Expeditie achtertuin = Urban exploring ([2021])/ Bas van Oort, Dirk Wijnand de Jong, hoofdredactie: Els Andriesse ; redactie en coördinatie: Quinten Lange ; vertaling: Textcase ; eindredactie: Amir Andriesse

Fotoboek met sfeerbeelden van vrijwel lege stedelijke omgevingen in Nederland (en net over de grens) in coronatijd, met toelichtende teksten in Nederlands en Engels.

Aanwezigheid

Recensie

In normale tijden struinen reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong de hele wereld af. In coronatijden kon dat niet en gingen ze op onderzoek uit in eigen land (en net over de grens in het Vlaamse Doel en het Duitse Ruhrgebied). Ze doorkruisten het hele land en richtten hun camera's vooral op stedelijke omgevingen - en ontdekten de schoonheid daarvan. Ze trokken van Almere tot Arnhem, van Delft tot Den Bosch, van Gouda tot Groningen. Van alle bezochte plaatsen zijn meerdere, fraaie en kleurrijke foto's opgenomen in dit grote salontafelboek. Over elke plek wordt iets verteld - de frisse, kernachtige teksten zijn zowel in het Nederlands als het Engels. Achterin staat van iedere foto waar die gemaakt is (helaas niet wanneer). Regelmatig staat een van de twee fotografen (of een van hun reisgenoten) op de foto - dat had niet gehoeven, zonder personen was het beeld van de coronatijd sterker geweest. Ook de indeling is niet logisch. Dat neemt niet weg dat het een aangenaam blader- en kijkboek is, dat een mooi sfeerbeeld geeft van een vrijwel leeg, maar desondanks boeiend land. De foto's zijn uitstekend en technisch erg goed. Niet uniek, wel fraai uitgewerkt.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789018047825 | 256 pagina's

Titel Expeditie achtertuin = Urban exploring
Uniforme titel Urban exploring
Auteur Bas van Oort
Instelling /TextCase, Deventer ; /Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB
Secundaire auteur Dirk Wijnand de Jong ; Els Andriesse
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Den Haag : ANWB, [2021]
Overige gegevens 256 pagina's - foto's - 30 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en Engels - Met index
ISBN 9789018047825
PPN 429987609
Rubriekscode 982
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Steden; Nederland; Fotoboeken
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Steden