Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vrij van mijzelf
Boek

Vrij van mijzelf het leven is lichter als niet alles om jou draait ([2021])/ Sharon Hodde Miller, vertaald [uit het Engels] door Margriet Visser

De bijna onweerstaanbare aantrekkingskracht van het ego en de bevrijding die het oplevert als je je i.p.v. op jezelf op God richt.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse auteur studeerde theologie, was studentenpastor en is schrijfster. Ze had als kind een diepgewortelde behoefte aan bevestiging, had een zwak zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld, was een heuse pleaser en wilde ook als tiener alleen maar aardig gevonden worden. Ze vond zichzelf geweldig, maar ontdekte dat ze van binnen `verschrompelde'. Ze geeft in dit boek aan dat God, haar uiterlijk, de vriendschappen, haar gezin, de kerk en haar roeping om haar egocentrisme draaide, en wat de gevolgen daarvan waren. Mede door de hulp van een relatietherapeut kwam ze tot zelfvergetelheid, leerde ze de kracht van doelgerichtheid en onbaatzuchtige ambitie. Ware passie heeft ook te maken met lijden en met opoffering. Ons `ego' is slecht en God wil dat wij door Christus onze werkelijke `ik' worden, een christen die de vreugde ervaart van het weten kind van God te zijn en het in alles van Hem te verwachten. Een boek waarin je als lezer jezelf herkent en je ogen open kunnen gaan.

Specificaties

Nederlands | 9789492831798 | 240 pagina's

Titel Vrij van mijzelf : het leven is lichter als niet alles om jou draait
Auteur Sharon Hodde Miller
Secundaire auteur Margriet Visser
Type materiaal Boek
Uitgave [Heerenveen] : Sestra, [2021]
Overige gegevens 240 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Free of me. - Michigan, VS : Baker Books, 2017
ISBN 9789492831798
PPN 430553331
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Christelijke visie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst