Het veulen
Boek

Het veulen ([2021])/ tekst: R.J. Cregg, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Baeckens Books NV

In de kudde van Spirit is een veulen op komst. De vriendinnen Lucky, Pru en Abi helpen bij de geboorte. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is lente in het Amerikaanse plaatsje Miradero. In de wilde kudde paarden, waartoe ook de hengst Spirit behoort, is een veulen op komst. Net op het moment dat de drie vriendinnen Lucky, Pru en Abi in de stad naar een deftig feest mogen, waar een heel belangrijke gast verwacht wordt, komt het paard Spirit de meisjes halen, omdat de zwangere merrie hulp nodig heeft bij de geboorte van haar veulen. Stevig uitgevoerd eerste leesboekje gebaseerd op de Amerikaanse Dreamworks-animatieserie 'Spirit, samen vrij', bekend van Netflix en YouTube. Door deze bekendheid zullen ook jonge paardenmeisjes geïnteresseerd zijn, ook al zijn de meisjes in het verhaal al tieners. Tussen de vele omkaderde kleurenillustraties staan enkele regels tekst in duidelijke letters, korte zinnen met hoofdlettergebruik, zeer beperkte interpunctie en voornamelijk een- en tweelettergrepige woorden. Twee moeilijke woorden worden door een asterisk gekenmerkt en uitgelegd in een voetnoot. Nieuwe zinnen beginnen op een nieuwe regel. Met achterin een begrippenspelletje en een tekenopdracht. Eerder verschenen in dezelfde uitvoering 'Lucky viert kerst'* (2020) en 'Het wilde paard' (2020). AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059249424 | 37 pagina's

Titel Het veulen
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij Ik lees al zelf!
Auteur R.J. Cregg
Instelling /Baeckens Books, Mechelen ; /DreamWorks
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Jonge Lezer, [2021]
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie. - Ik lees al zefl! - Vertaling van: Spirit: spring beginnings. - New York : Little, Brown and Company, (c)2021
ISBN 9789059249424
PPN 432598383
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands