De geheimzinnige verdwijning
Boek

De geheimzinnige verdwijning ([2021])/ tekeningen en inkleuring: Gijé, scenario: Carbone ; vertaling [uit het Frans]: Lies Lavrijsen

Nola vindt tussen de spullen van haar overleden moeder een geheimzinnige sleutel. Via haar magische sneeuwbol reist ze naar Pandoria waar ze hoopt meer te weten te komen. Ballonstrip. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Afzonderlijk te lezen vierde deel van deze stripserie (al is vóórkennis wél verhelderend; het vorige deel is 'Hoe het ooit begon', 2020)*. Nola vindt tussen de spullen van haar overleden (?) moeder een sleutel die haar bekend voorkomt en besluit via haar sneeuwbol naar Pandoria te gaan in de hoop méér te weten te komen. Ze ziet de arrestatie van een octopoot en ontdekt dat de juf muzonologie spoorloos verdwenen is. Samen met haar vrienden gaat ze op zoek en ontdekt dat beide gebeurtenissen nauw met elkaar te maken hebben. Het komt zelfs tot een gesprek met de koning, wat het verhaal een verrassende wending geeft. Leuk, sprookjesachtig verhaal; de kwaliteit wordt ook in dit deel bewaakt: kleurrijk, soms welhaast magisch. Goede verhaallijn met open einde. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789031438921 | 54 pagina's

Titel De geheimzinnige verdwijning
Auteur Gijé
Secundaire auteur Carbone ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Marcinelle] : Dupuis, [2021]
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Beeldverhaal
ISBN 9789031438921
PPN 43164795X
Genre stripverhaal - sprookjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De muziekdoos
Boek

De muziekdoos (2019-...)

vol. 4
Uitgeleend
Gijé