Krak-krak, wie is daar?
Boek

Krak-krak, wie is daar? ([2021])/ Tristan Mory

Welke dieren zitten verstopt in de eieren? En welk dier klinkt als schuifel schuifel, of als blub blub? Trek maar aan het schuifje, dan kun je het ei openmaken! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, grappige kleurentekeningen en schuifelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Hardkartonnen boekje, met een ovale opening in elke rechterpagina, waarachter verschillende eieren zichtbaar zijn. Door aan de bovenzijde aan een handgreep te trekken, gaat een schuifje omhoog en wordt zichtbaar welk dier er verborgen zit: een kuikentje, een schildpad, een visje, een krokodil, een babypinguïn en (als grapje) een konijntje. Tijdens het schuiven is een ratelend geluid te horen. De tekst op iedere linkerpagina staat in druk- en schrijfletters tegen een gekleurde ondergrond. Telkens wordt een geluid benoemd (Schuifel-schuifel..., Blub blub blub...), gevolgd door de vraag 'Wie is daar?'. Na de woorden Krak-krak wordt onthuld wie er uit het ei tevoorschijn komt. De eieren zijn in een minimalistische stijl neergezet, in een realistische context, bijvoorbeeld een berg stro, zand, gestileerde planten. Aan de buitenkant van de eieren is al enigszins af te leiden welk dier in het ei zit. Het konijntje komt uit een rijk versierd oranje ei. Kwalitatief mooie, interactieve uitgave, gedrukt op sterk glanzend hardkarton, met een educatieve insteek om plezier aan te beleven met dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar. Eerder verscheen van de auteur o.a. de vergelijkbare uitgave 'Rara, wie ben ik?'*.

Specificaties

Nederlands | 9789002272820

Titel Krak-krak, wie is daar?
Auteur Tristan Mory
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2021]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Omslag vermeldt: Een boekje dat kraakt! - Met illustraties van Tristan Mory - Vertaling van: Cric crac, qui est là? - Toulouse : Éditions Milan, (c)2020
ISBN 9789002272820
PPN 431830355
Genre dierenleven
Thematrefwoord Eieren ; Dieren ; Verstoppertje ; Geluid ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands