Mijn eerste dieren
Boek

Mijn eerste dieren ([2020])/ tekst: Stephanie Moss, vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Welke dieren wonen in het oerwoud, en welke vier dieren wonen op de boerderij? Kun jij grommen als een leeuw, en kun je de eend aanwijzen? Vierkant stoffen babyboekjes met stoffen tabjes, voelelementen, knisperpagina's en een piepspeeltje in het omslag. Vanaf ca. 9 maanden.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante, stoffen boekje met tabs, knisperpagina's en een piepgeluidje staan op elke dubbele pagina dieren uit een ander leefgebied centraal. Zo zien we op de eerste pagina een leeuw, een aap, een olifant en een tijger, elk in een eigen gekleurd vierkantje. Op de rechterpagina zijn dezelfde dieren te vinden, plus nog een extra dier. In de tekst worden kleintjes uitgedaagd tot interactie: 'Grom als een leeuw! Zoek de 4 oerwouddieren uit het plaatje links. Zie je ook een slang?'. Op de drie vilten tabjes die aan de zijkant en bovenkant uitsteken staat ook een (willekeurig) dier. De tabjes hebben bovendien verschillende randjes: glad of gekarteld en de leeuw op de voorkant is van zachte, aaibare stof met oortjes waaraan gefriemeld kan worden. In de pagina's zitten knispervellen, en in het omslag zit een knijpspeeltje verborgen dat piept als je erop drukt. Al met al een interactief boekje met veel mogelijkheden en prikkels, dat uitnodigt tot kijken, zoeken en geluidjes maken. Deel uit de serie 'mini me', waarin o.a. ook 'Kleine Beer'* in dezelfde uitvoering verscheen. Vanaf ca. 9 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789036640893

Titel Mijn eerste dieren
Uniforme titel Mini me
Auteur Stephanie Moss
Secundaire auteur Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2020]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Knisperboekje en mini me en Druk op mij om mij te horen piepen! - Vertaling van: My first animals. - Sywell : Igloo Books Ltd., (c)2019
ISBN 9789036640893
PPN 432180028
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Stoffen boeken ; Voelboeken ; Geluiden
Taal Nederlands