Hij Die Niet Bestaat
Boek

Hij Die Niet Bestaat een Vha'Rymn novelle (maart 2021)/ Valentijn Ringelberg, illustraties binnenwerk: Thomas Philip Acid ; redactie: Chinouk Thijssen, Iris ten Broeke

De welp O'khani Kojvo (ik-persoon) groeit op onder bescherming van zijn moeder. Hij wordt steeds gepest door de andere welpen. Op de Zoutsteppe ontstaat onrust als welpen worden meegenomen en er mensen verschijnen. Kovja valt een mens aan. Hij gaat met de mensen mee, die hem de bijnaam Kinderdoder geven. Maar is deze naam wel terecht? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Novelle die vooraf gaat aan 'Voorbij het Wederwoud'* (2020), het eerste deel in de reeks 'De Raad van Vha'Rhymn'. In dit verdrietige verhaal komt O'khani Kojvo (ik-persoon) er als welp, jager, sentinel achter dat een naam een loodzware last kan zijn. Kojvo betekent 'Hij die niet bestaat' en helaas moet Kojvo aan den lijve ervaren dat hij als welp niet helemaal mocht bestaan zoals hij dat wilde. Dat de gedachte dat hij een veelbelovend jager zou worden, die onzichtbaar voor zijn prooi tijdens de jacht zou gaan zegevieren, niet bewaarheid werd. En dat hij als sentinel van zijn grote liefde, opperpriesteres in wording Oqoa, door verraad de schuld op zich moet nemen van haar twee doodgeboren welpen, van wie hij de vader is. Vanaf dat moment wordt hij verbannen uit de gemeenschap van de O'khana, waarbij hij tot overmaat van ramp gebrandmerkt wordt met de naam Kinderdoder. Een enerverend boek, los te lezen van het eerste deel, dat je in een zucht uitleest: spannend, intrigerende verhaallijnen, maar op emotioneel niveau ondraaglijk verdrietig. Uitgave van een jonge Nederlands auteur (1990) voor liefhebbers van fantasyverhalen. Het vervolg 'Als het duister roept' is al aangekondigd. Mooie leesaanwinst voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463967655 | 134 pagina's

Titel Hij Die Niet Bestaat : een Vha'Rymn novelle
Auteur Valentijn Ringelberg
Secundaire auteur Thomas Philip Acid ; Chinouk Thijssen ; Iris ten Broeke
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Sint-Amands] : Hamley Books, maart 2021
Overige gegevens 134 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Op omslag: Young adult
ISBN 9789463967655
PPN 432960260
Genre science-fiction
Thematrefwoord Identiteit ; Pesten ; Familie ; Verraad
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Raad van Vha'Rhymn
Boek

De Raad van Vha'Rhymn (2020...)

vol.
Uitgeleend
Valentijn Ringelberg