Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De verwarrende kraak
Boek

De verwarrende kraak ([2021])/ Tui T. & Kari Sutherland, illustraties door dr. Hendrik Gheerardyn ; vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Evi Koch en haar vrienden proberen te ontdekken wie de Menagerie saboteert. Maar dan ontsnapt de basilisk en gaan de zeemeerminnen in staking. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit slotdeel van de trilogie 'Het fabeldierenpark' bevindt zich midden in een klein dorp in Wyoming, in de achtertuin van Evi Koch en haar familie, een van de grootste menageries ter wereld: een geheime verblijfplaats van eenhoorns, draken, feniksen en andere magische wezens. Of nou ja, geheim... Iemand saboteert het Koch fabeldierenpark al een poosje (lees 'De vermiste griffioenen' en 'De verdachte draak'*) en samen met haar vrienden probeert Evi te ontdekken wie dat is. Maar dan ontsnapt de basilisk en gaan de zeemeerminnen in staking, waardoor de familie Koch opeens zelf voor de Kraken moet zorgen. En om alles nog erger te maken, blijkt de gemene meneer Zilverschoon tóch van het bestaan van het fabeldierenpark te weten en zelfs plannen voor een pretpark te maken! Kunnen Evi en haar vrienden het fabeldierenpark redden? Geweldig leuk verhaal boordevol actie, spanning en vriendschap, dat van begin tot eind boeit. Vertaling van 'Krakens and lies'** (2015). Wereld en personages zijn zorgvuldig, realistisch en met humor neergezet. En dat voor een afsluitend derde deel! Deze gehele trilogie, die doet denken aan series als 'Spirit Animals', is een absolute aanrader. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026155390 | 342 pagina's

Titel De verwarrende kraak
Auteur T.T. Sutherland
Secundaire auteur Kari Sutherland ; Hendrik Gheerardyn ; Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 342 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Krakens and lies. - New York : HarperCollins Children's Books, (c)2016. - (The menagerie ; 3)
ISBN 9789026155390
PPN 430323085
Genre sprookjes
Thematrefwoord Mythologie ; sprookjesfiguren ; Dierentuinen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het fabeldierenpark
Boek

Het fabeldierenpark (2019-...)

vol. 3
Uitgeleend
T.T. Sutherland