De treinreis van Tommie en Tess
Boek

De treinreis van Tommie en Tess ([2020])/ Bart Haans, met illustraties van Eva Van Aalst ; eindredactie: Govrien Oldenburger

Oma Toos is jarig. Tommie en Tess mogen samen naar haar feestje, met de trein. Met de ov-chipkaart reizen ze van Eindhoven naar Groningen. Onderweg maken ze van alles mee. Ze ontdekken hoe ze de kaartjes moeten gebruiken en overstappen. Grote uitgave met grappige stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tommie en Tess mogen naar het verjaardagsfeestje van oma Toos. Met de twee ov-chipkaarten die oma hen stuurt, maken ze een treinreis van Eindhoven naar Groningen. De kinderen komen via herkenbare treinreis-situaties veilig bij oma Toos aan en dan blijkt ook nog eens dat een oude vriendin van oma bij de kinderen in de straat woont. Groot kleurrijk prentenboek (31 cm) met grappige cartoonachtige kleurenillustraties waarop veel details staan die de aandacht van de lezer/kijker vasthouden. Ze zijn gemaakt door de illustratrice van de leesboeken over Dikke Vik en Vieze Lies. Leuk zijn de afbeeldingen van o.a. treinen die in Nederland rijden en ook de typische herkenningspunten zoals bepaalde gebouwen en de stations van Groningen en Eindhoven. De tekst is vrij eenvoudig, met niet al te lange zinnen veel enkelvoudige zinnen. De vlotte tekst bevat ook veel dialogen. Diverse spoor-begrippen komen ter sprake, zoals de intercity, sprinter, conducteur, ov-chipkaart en Pro-rail. De uitgever geeft o.a. ook Rail Magazine uit. Kleurplaten van het boek en andere kleurplaten over treinen zijn te downloaden van: https://www.evavanaalst.com. Zeer geschikt om via een verhaal van alles te weten te komen over het reizen met de trein in Nederland. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083003375

Titel De treinreis van Tommie en Tess
Auteur Bart Haans
Secundaire auteur Eva van Aalst ; Govrien Oldenburger
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave 's-Hertogenbosch : Uitgeverij Uquilair, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
ISBN 9789083003375
PPN 428705790
Rubriekscode 657.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Treinreizen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Treinreizen