In lichtjaren heeft niemand haast
Boek

In lichtjaren heeft niemand haast een zoektocht naar meer ruimte in ons leven (mei 2021)/ Marjolijn van Heemstra, redactie: Harminke Medendorp ; eindredactie: Andreas Jonkers

Korte verhalen met wetenswaardigheden over de geschiedenis van de ruimtevaart en mensen die hierin iets betekend hebben, afgewisseld met een persoonlijke zoektocht naar het kosmologisch bewustzijn.

Aanwezigheid

Recensie

Auteur (1981) is van jongs af aan geïnspireerd door verhalen van en over astronauten. Ze is theatermaker én speler in veelal activistische voorstellingen. Ze schrijft in De Correspondent (online journalistiek platform) over de vraag hoe de ruimte ons kan helpen anders naar de aarde te kijken. Dit is ook het thema van de 18 korte hoofdstukken, waarin leuke en soms interessante wetenswaardigheden over onder meer de geschiedenis van de ruimtevaart en mensen die hierin iets betekend hebben. De ruimte waarover geschreven wordt is meer dan het heelal, het is tevens de ruimte in ons hoofd. Ruimte, waardoor je de aardse beslommeringen in meer perspectief gaat zien. Bovenal is het een persoonlijke zoektocht naar het kosmologisch bewustzijn. Een fijne mix van hersenspinsels van de auteur over haar woon- en werkomgeving, astronauten en ruimtevaart. Geschikt voor wie wil leren nadenken over zichzelf in de oneindigheid van de ruimte. Veel inspirerende informatie in de nauwkeurige bronvermelding achterin. Vlot geschreven, bijwijlen filosofisch en met aandacht voor poëtisch perspectief.

Specificaties

Nederlands | 9789083078946 | 178 pagina's

Titel In lichtjaren heeft niemand haast : een zoektocht naar meer ruimte in ons leven
Auteur Marjolijn van Heemstra
Secundaire auteur Harminke Medendorp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : de Correspondent, mei 2021
Overige gegevens 178 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789083078946
PPN 433137290
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst ; Heelal; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst