Into the labyrinth
DVD

Into the labyrinth ([2021])/ written and directed by Donato Carrisi

Vijftien jaar geleden is Samantha op weg naar school ontvoerd. Nu ligt ze in een privéziekenhuis, waar dokter Green haar vertelt dat ze bewusteloos aan de kant van de weg is gevonden. Ze heeft alleen herinneringen aan een groot ondergronds doolhof, waar iemand haar dwong raadsels en puzzels op te lossen.

Aanwezigheid

Recensie

Psychologische thriller van Donato Carrisi (The girl in the fog) die zelf het scenario schreef op basis van zijn boek (2017). In de hoofdrollen Toni Servillo (Loro; Gomorrah) die ook de hoofdrol had in 'The girl in the fog', Dustin Hoffman en Valentina Bellè. Samantha is als dertienjarig meisje op weg naar school ontvoerd door iemand met een groot konijnenmasker. Vijftien jaar later ligt ze in een privéziekenhuis, waar dokter Green (Hoffman) haar vertelt dat ze bewusteloos aan de kant van de weg is gevonden. Ze heeft alleen herinneringen aan een groot ondergronds doolhof, waar iemand haar dwong raadsels en puzzels op te lossen en haar daarvoor beloonde of strafte. Samen met de dokter die als profiler werkt probeert Samantha haar herinneringen terug te krijgen en de ontvoerder te vinden. Tegelijkertijd wil ook privédetective Bruno Genko deze zaak oplossen. Hij heeft niet lang meer te leven en was destijds bij de politie verantwoordelijk voor Samantha's zaak. Peter Bradshaw (theguardian.com) noemt het verhaal zwak en niet origineel. Hij ziet interessante locaties, maar vindt dat de twee topacteurs elkaar niet aanvullen maar eerder tegenwerken en het einde voelt onecht en is te bekend. Genomineerd voor een David di Donatello, toegekend door een jonge jury.

Specificaties

Engels | 8719372014028

Titel Into the labyrinth
Uniforme titel L'uomo del labirinto
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Donato Carrisi ; Dustin Hoffman ; Toni Servillo ; Valentina Bellè
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Dustin Hoffman, Toni Servillo, Valentina Bellè. - Engels en Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Donato Carrisi - Videoversie van de film: Italie : Gavila, 2019 - Oorspronkelijke titel: L' uomo del labirinto
ISBN 8719372014028
PPN 433040297
Genre thriller
Taal Engels