De smaak van pindakaas
Boek

De smaak van pindakaas de weg naar het einde na een herseninfarct ([2021])/ Allard Felderhoff & Desirée Bekker, illustraties: Allart Felderhoff ; vormgeving en redactie: Martien Versteegh

Persoonlijk relaas door een patient die is getroffen door een herseninfarct over zijn aandoening, behandeling en uiteindelijke euthanasie.

Aanwezigheid

Recensie

De echtgenoten Allard en Desirée zijn de schrijvers van dit kort stukje aangrijpende levensbeschouwing. Twee jonge mensen die elkaar liefhebben en beloven samen het leven te delen. Na 25 jaar geluk en voorspoed slaat het noodlot toe in de vorm van een herseninfarct bij Allard. Wat volgt, is een eindeloze strijd naar een vorm van herstel. In hun gezamenlijke beschrijvingen komen hun persoonlijke gevoelens en alle medische adviezen en behandelingen aan de orde, die soms humor, woede en hulploosheid opwekken. Een strijd die de wil om te sterven bij Allard vergroot en uiteindelijk tot euthanasie leidt. Het is een aanbeveling voor een ieder kennis te nemen van dit aangrijpende verhaal, dat ongetwijfeld tot medeleven en tranen zal leiden, maar ook naar begrip voor mensen om ons heen. Pocketuitgave, geïllustreerd met enkele eenvoudige potloodtekeningen door Allard; normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789491190117 | 136 pagina's

Titel De smaak van pindakaas : de weg naar het einde na een herseninfarct
Auteur Allard Felderhoff
Secundaire auteur Desirée Bekker ; Martien Versteegh
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Den Haag] : Uitgeverij Donkigotte, [2021]
Overige gegevens 136 pagina's - illustraties - 18 cm
ISBN 9789491190117
PPN 430418760
Rubriekscode 606.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen CVA-patiënten; Verhalen ; Euthanasie; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord CVA