De 100-jarige oorlog
Boek

De 100-jarige oorlog (december 2020)/ scenario: Jean-Charles Gaudin, tekeningen: Jean Barbaud en Minte ; inkleuring: Afroula Hadjiyannakis en Minte ; vertaling [uit het Frans] Mariella Manfré

De eigenwijze Maestro bezoekt met zijn vrienden een middeleeuws festival. Daar vertelt hij over de Honderdjarige Oorlog (1337-1453) tussen de Fransen en Engelsen. En ook over rovers, de pest en Jeanne d'Arc? Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens een middeleeuws festival vertelt Maestro aan Pieter, Pieternel, Dikkie, Naarling en Dwerg over hoe de mensen leefden rond het einde van de veertiende eeuw. Hoe was het om in die tijd te wonen, te werken en te spelen? Hoe zat het met rovers, met de pest en wie was Jeanne d'Arc? Op speelse wijze wordt de geschiedenis van de honderjarige oorlog tussen de Engelsen en de Fransen verteld door de wijze Maestro. Met onze helden, bekend uit de andere 'Er was eens'-reeksen, in de hoofdrollen. Handig, want zo weet je altijd wie de goederiken en de slechteriken zijn. Zo trouwt Pieter met Pieternel, de herbergiersdochter, en wordt Dik een smid. Een kleurrijk, goed te volgen ballonstripverhaal in kaders. Gedrukt op stevig, glanzend papier. Onder de noemer 'Er was eens' verschenen meerdere informatieve reeksen, o.a. 'De Mens' over de geschiedenis en 'Het Leven' over het lichaam. Dit is de stripversie van de uit de jaren zeventig stammende en wereldwijd beroemde tekenfilmserie van Albert Barillé. Dit vijfde deel van 'Er was eens... de mens' uit de 'Hello Maestro' serie is, is prima los te lezen van deel 4 'Rome'* (2019). Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463066778 | 47 pagina's

Titel De 100-jarige oorlog
Auteur Jean Barbaud
Instelling /MINTE
Secundaire auteur Jean-Charles Gaudin ; Afroula Hadjiyannakis ; Mariella Manfré ; Albert Barillé
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave 's-Hertogenbosch : Silvester, december 2020
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Hello Maestro! - Stripbewerking naar het oorspronkelijke scenario van Albert Barillé - Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Soleil, (c)2018. - (Il était une fois... l'homme ; 5)
ISBN 9789463066778
PPN 431424756
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Honderdjarige Oorlog (1337-1453)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Er was eens... de mens
Boek

Er was eens... de mens (2017-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
Jean Barbaud