Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De zee van monsters
Boek

De zee van monsters (2022)/ Rick Riordan, vertaling [uit het Engels]: Marce Noordenbos

De 13-jarige Percy (ik-persoon) is de zoon van de zeegod Poseidon. Samen met twee vrienden gaat hij naar een eiland in de Zee van Monsters. Daar wordt zijn vriend Grover gevangen gehouden door een cycloop. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Percy (ik-persoon) na wat strubbelingen op de laatste schooldag bij Kamp Halfbloed aankomt, blijken daar problemen te zijn. De boom die deel uitmaakt van de verdediging van het Kamp, is vergiftigd. Via zijn dromen heeft Percy contact met de sater Grover, die het Gulden Vlies heeft gevonden, dat het Kamp zou kunnen redden. Grover is echter gevangengenomen door een cycloop; hij zit vast op een eiland in de Zee van Monsters. Percy, Annabeth en Tyson gaan op een ongeoorloofde queeste om hem te redden. Tweede deel in de serie 'Percy Jackson en de Olympiërs'. Ook in dit deel komen allerlei mythologische figuren voor. Het verhaal hangt van avonturen en actie aan elkaar en leest daardoor heel vlot. De dialogen zijn sterk en realistisch. Het verhaal wordt achteraf door Percy, de zoon van de Griekse god Poseidon, verteld. Hij plaatst af en toe een vooruitwijzing: 'Zoals gewoonlijk had ik geen flauw benul hoever ik ernaast zat.' Deze vooruitwijzingen en de titels van de twintig hoofdstukken verklappen soms iets te veel van wat komen gaat. Percy is 13 jaar en zou in groep 7 zitten. Dat is waarschijnlijk een verkeerde vertaling van de '7th Grade'. Verfilmd; ook het eerste deel is verfilmd en van de eerste drie delen zijn graphic novels gemaakt. Een serie wordt verwacht. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022553466 | 255 pagina's

Titel De zee van monsters
Auteur Rick Riordan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Editie Achtentwintigste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2022
Overige gegevens 255 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2010 - Vertaling van: The sea of monsters. - New York : Hyperion Books for Children ; London : Puffin, 2006. - (Percy Jackson & the Olympians ; b. 2)
ISBN 9789022553466
PPN 432605916
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Queesten ; Mythologie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Percy Jackson en de Olympiërs
Boek

Percy Jackson en de Olympiërs (2009-...)

vol. 2
Uitgeleend
Rick Riordan