Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Evi maakt vrienden
Boek

Evi maakt vrienden ([2021])/ Dana Simpson, vertaling [uit het Engels] Anne Douqué

Evi (9) is nog steeds beste vrienden met een eigenwijze eenhoorn. Ze gaan samen naar een muziekkamp, ontmoeten een meermonster en leren Deborah met haar magische haar kennen. Als Deborah ontvoerd wordt, moeten ze in actie komen. Korte grappige ballonstrips in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde los te lezen deel over Evi (9) en haar vriendschap met een eenhoorn, na 'Eenhoorn op rolletjes'* (2020). Ze gaan samen op muziekkamp, ontmoeten een meermonster en ze leren Deborah kennen met haar magische haar. Evi en eenhoorn moeten in actie komen als Deborah ontvoerd wordt door kodolds die het op haar magische haar hebben voorzien. Tussendoor beleven Evi en haar eenhoorn korte losse avonturen in dit derde graphic novelachtige leesboek met korte ballonstrips; op elke bladzijde staan drie tot zes plaatjes. Omdat de verhalen geen titel hebben, zijn begin en eind soms lastig te zien. De verhalen zijn luchtig en vaak grappig, soms spannend. Rondom de tekeningen van de strips zit is vrij veel witruimte. Samen met de zachte kleuren oogt dit rustig, wat voor o.a. moeizame lezers prettig is. Achterin staan tips om zelf Evi's vrienden te tekenen, een recept om queestehaver te maken en korte informatie over de eenhoorn in de verhalen van Alice in Wonderland. Ook wordt het vierde deel 'Evi maakt het bont' aangekondigd. Vrolijk stripboek voor meiden (en jongens) vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789026153662 | 169 pagina's

Titel Evi maakt vrienden
Auteur Dana Simpson
Secundaire auteur Anne Douqué
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 169 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Unicorn vs. goblins : another Phoebe and her Unicorn adventure. - Andrews McMeel Publishing, (c)2016
ISBN 9789026153662
PPN 427823897
Genre stripverhaal - sprookjes - humoristische roman
Thematrefwoord Eenhoorns ; Vriendschap ; Ontvoeringen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Evi en eenhoorn
Boek

Evi en eenhoorn (2020-...)

vol. 3
Uitgeleend
Dana Simpson