Sahana
Boek

Sahana (juni 2021)/ Ruby Coene, inhoudelijke redactie: Midgard Manuscripten & Marijke Vos ; tekstredactie: Jen Minkman & Berry Minkman ; illustratie landkaart: Ellen Langendam

Na de Laatste Oorlog wonen de overlevenden ondergronds. Nyah (16, ik-persoon) wordt weggegeven aan de troonopvolger van het beruchte Leeuwenhuis. Kan ze aan haar lot ontsnappen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 16-jarige Nyah (ik-persoon) woont in een post-apocalyptische wereld. Nadat de mensheid zichzelf bijna wist uit te roeien met bloederige oorlogen en atoomwapens, werden overlevenden gedwongen om ondergronds te wonen, onder de ruïnes van wat de grote steden van Europa waren. Deze zijn in handen van de Grote Families, die mensen onderdak en voedsel bieden in ruil voor gedwongen arbeid. Jonge meisjes worden tussen de Grote Families uitgeruild. Zo ook Nyah, die van het Berenhuis in Noord-Europa naar het Spaanse Leeuwenhuis verhuist, waar zij kinderen moet baren voor Charles George, telg van een beruchte familie. Haar gevecht om uit zijn handen te blijven en daarmee haar lotsbestemming te ontlopen verandert langzaam in een veel groter gevecht als blijkt dat zij specialer is dan ze ooit had gedacht en dit kan gebruiken om de wereld voorgoed te veranderen. Een fantasyverhaal met potentie, al stranden de goede bedoelingen in de uitvoering. De sterke schrijfstijl en fantasierijke wereld redden het boek nauwelijks van het onnodig ingewikkelde plot en een zwakke opbouw. Het dreigt ten onder te gaan aan zichzelf. Voorin een kaartje van Nieuw-Europa. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585776 | 318 pagina's

Titel Sahana
Auteur Ruby Coene
Instelling /Midgard Manuscripten
Secundaire auteur Ellen Langendam
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, juni 2021
Overige gegevens 318 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Met dankwoord en biografische informatie
ISBN 9789492585776
PPN 431704457
Genre science-fiction
Thematrefwoord Dystopieën
Taal Nederlands