Drinkbare rivieren
Boek

Drinkbare rivieren een reis, een droom, een levenswerk ([2021])/ Li An Phoa en Maarten van der Schaaf, illustraties binnenwerk David Wade

De reizen van de auteur en haar ontmoetingen wereldwijd staan altijd in het teken van de diepe verbondenheid tussen alles wat leeft en de complexe wisselwerking tussen organismen en hun omgeving.

Recensie

De auteur (1980) studeerde bedrijfskunde en filosofie en kanode in 2005 met een actiegroep op de Rupert (Canada) die door een waterkrachtcentrale niet meer drinkbaar is maar giftig wordt. Ook in haar geboortestad (aan de Hollandsche IJssel) zoekt ze naar eetbare natuur. De zeven hoofdstukken staan vol avonturen en vele ontmoetingen in o.a. de VS, Zweden en uiteindelijk langs de Maas. Kern is altijd de diepe verbondenheid tussen alles wat leeft en de complexe wisselwerking tussen organismen en omgeving. Li An organiseert 'walking colleges' met bekende gastsprekers; al haar reizen leiden in 2018 tot haar wandeling van bron naar monding van regenrivier de Maas. Veel mensen blijken met de rug naar hun rivier toe te wonen en de politiek kiest voor economie. Ze doet burgeronderzoek, metingen naar waterkwaliteit, bijv. samen met een schoolklas of bedrijf. Haar wandeling leidt tot de stichting 'drinkable rivers, een burgemeestersconvenant en lezingen wereldwijd. Veelzeggend is dat ze in haar dankwoord mensen, rivieren en plekken bedankt. Een boeiend, vlot leesbaar boek. Met fotokatern en illustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789045044316 | 264 pagina's

Titel Drinkbare rivieren : een reis, een droom, een levenswerk
Auteur Li An Phoa
Secundaire auteur Maarten van der Schaaf ; David Wade
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2021]
Overige gegevens 264 pagina's, 8 ongenummerde pagina's foto's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789045044316
PPN 432187642
Rubriekscode 614.621
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waterverontreiniging; Rivieren; Verhalen ; Wandeltochten; Reisbeschrijvingen ; Ecosystemen; Rivieren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieuvervuiling