Alles op orde
Boek

Alles op orde ([2021])/ Pierre Winters & Betje Ton, redactie: Clavis Uitgeverij

Wat gebeurt er als Sam zijn sokken niet goed opbergt? En als de fiets van Sophie niet in orde is? Bedenk ook of jij netjes bent of niet? Bevat zes korte verhalen met vrij grote stripachtige kleurenillustraties over dit thema. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel in de reeks 'Wat denk jij?', dat inzoomt op je zaken netjes in orde hebben of voor elkaar hebben en - zo mogelijk - gehoorzamen als daarover een opmerking wordt gemaakt. Aan de hand van zes vrolijk geïllustreerde verhalen kunnen jonge kinderen onder begeleiding nadenken en praten over slordig/netjes zijn, iets is niet opgeruimd/wel opgeruimd, zaken wel of niet op orde hebben, het patroon van iets opruimen doorbreken als daarvoor een goede reden is, je spullen op een vaste plek bewaren en zorgen dat je fiets in goede staat is om hem te kunnen gebruiken. De verhaaltjes zijn leuk en vlot verteld. Kinderen zullen er veel van zichzelf of van thuis in herkennen en natuurlijk hebben ze daar een mening over: over veel onderwerpen die aan bod komen zal thuis of op school al het nodige gezegd zijn. In de serie verschenen gelijktijdig 'Eerlijk of oneerlijk'* en 'Luisteren of niet'**. Aansprekend prentenboek (A4-formaat), fel van kleur, mooi van thema('s), op een toegankelijke manier gepresenteerd en passend bij het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel en zelfredzaamheid bij jonge kinderen. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841282

Titel Alles op orde
Auteur Pierre Winters
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Betje Ton
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Pierre Winters / illustraties Betje Ton
ISBN 9789044841282
PPN 433249021
Rubriekscode 627.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huishoudelijke arbeid; Kinderen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Huishoudelijke arbeid

Relaties/Serie

Wat denk jij?
Boek

Wat denk jij? (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Wat denk jij?
Boek

Wat denk jij? antwoorden op vragen waarop grote mensen geen antwoord weten (cop. 2009)

Op speelse wijze worden dertig levensvragen besproken. Zoals 'Moeten we altijd gehoorzamen?' en 'Waarom moeten we werken?'. Met stripachtige, soms grappige, kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Gwenaëlle Boulet