Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Samen in bad
Boek

Samen in bad ([2021])/ Feng Yun & Jiang Ziying, vertaling uit het Engels [naar het oorspronkelijke Chinees]: Clavis Uitgeverij

Kleine Big wil na zijn modderbad schoon thuiskomen. De dieren die onderweg ontmoet, wassen zich op hun eigen manier. Poes gebruikt haar tong en Ezel rolt door het stof. Hoe wordt Kleine Big schoon? Prentenboek met waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat Kleine Big heerlijk in de modder heeft gespeeld, wil hij schoon thuiskomen. Andere dieren nodigen hem uit om deel te nemen aan hún manier van baden. Maar het biggetje vindt de vijver van de ganzen te diep, het stof- en zandbad bij ezel en de kippen onvoldoende en ook bij slang, poes, ekster en de paarden vindt Kleine Big het maar niks. Prentenboek met een weinig verrassend einde. De gekleurde aquarelpentekeningen beslaan dubbele pagina's. Er is een overkill ontstaan door ook niet ter zake doende toegevoegde ingrediënten, tegen de achtergrond van kundig weergegeven natuurtafereeltjes in vrij natuurgetrouwe kleuren. De dieren zijn afgebeeld in een mix van natuurgetrouw en niet-natuurgetrouwe gedragingen en wonen in huisjes van groente, paddestoel en conservenblik. Focuspunten zijn ongelukkig gekozen evenals afsnijdingen en er is nogal eens sprake van stijlbreuk. Op de schutbladen staan tekeningen die kinderen via de nummertjes kunnen aanvullen cq. tekenen. De tekstblokken zijn opgenomen binnen de prenten; verhalende schrijfstijl met gebruik van de tegenwoordige schrijfstijl en dialogen. Er zijn originelere prentenboeken verschenen over in bad gaan. De auteurs/tekenaars maakten eerder 'De rode sok' en 'Even geen bezoek' (2021). Vanaf ca. 3,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841978

Titel Samen in bad
Auteur Feng" Yun
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Jiang" Ziying
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst: Feng Yun, illustraties: Jiang Ziying - Vertaling van: Let's take a bath
ISBN 9789044841978
PPN 433249080
Thematrefwoord Baden (werkwoord) ; Dieren
Taal Nederlands