Ganbatte
Boek

Ganbatte de Japanse kunst van de wilskracht ([2021])/ Francesc Miralles & Héctor García, vertaling [uit het Spaans]: Carla Zijlemaker

Beschrijving van het Japanse concept 'ganbatte' - de kunst van de wilskracht - en hoe je dat kunt toepassen in je eigen leven.

Aanwezigheid

Recensie

Niets stemt treuriger dan te zien dat iemand zijn talenten niet benut. Voor de auteurs van dit leuke boekje is, naast talent, doorzettingsvermogen nodig om succes te behalen. In plaats van iemand succes te wensen, zegt men in Japan 'ganbatte', wat betekent 'doe je best en geef niet op'. De filosofische boodschap van ganbatte gaat uit van eigen kracht in plaats van geluk afhankelijk te laten zijn van externe factoren en het lot van de mens buiten zichzelf te leggen. M.a.w.: 'doe je best in alles wat je doet en als de dingen niet gaan zoals je hoopte, maakt dat niet uit, want je weet dat je er alles aan gedaan hebt'. Juist deze filosofie helpt om ambitieuze doelen te bereiken. In vijftig korte hoofdstukken wordt de filosofie over doorzettingsvermogen en veerkracht nader uitgelegd en krijgt de lezer tips voor toepassing in zijn eigen leven. Ook worden 10 wetten van ganbatte voor ondernemers beschreven, want een ondernemersmentaliteit kan naast waardevol in het bedrijfsleven ook van pas komen in de kunst, sport en bij de zorg voor je gezondheid. De auteurs halen ook de stoïcijnse filosofie aan, die veel overeenkomsten vertoont met de Japanse manier van zijn. Ze schreven eerder de bestseller 'Ikigai'*, een Japans concept dat staat voor datgene dat het waard is om voor te leven.

Specificaties

Nederlands | 9789022591772 | 191 pagina's

Titel Ganbatte : de Japanse kunst van de wilskracht
Auteur Francesc Miralles
Secundaire auteur Héctor Garcia ; Carla Zijlemaker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Ganbatte : el arte japonés de vencer las dificultades. - (c)2021
ISBN 9789022591772
PPN 432476946
Rubriekscode 158.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Japanse filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst