Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Malala Yousafzai
Boek

Malala Yousafzai ([2021])/ Maria Isabel Sánchez Vegara, met illustraties van Manal Mirza ; Nederlandse tekst [uit het Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Malala woont als moslimmeisje in Pakistan. Ze gaat graag naar school. Maar als de taliban dat verbiedt, komt ze in opstand. Prentenboek over het leven en werk van Malala Yousafzai (1997). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Biografisch prentenboek in de serie voor jonge kinderen over belangrijke vrouwen in de wereldgeschiedenis 'Van klein naar groots'. Dit deeltje vertelt het verhaal van het jonge Pakistaanse meisje Malala Yousafzai (1997). Ze groeide op in een land, waar de Taliban de dienst uit maakte. Onder dit regime was onderwijs verboden voor meisjes. Malala ging openlijk in tegen dat besluit en werd daarom in een schoolbus beschoten en levensgevaarlijk gewond. Ze overleefde en zette haar strijd voor onderwijsrecht voor alle meisjes overal ter wereld voort. Dit leverde haar de Nobelprijs voor de Vrede op. Grote gestileerde illustraties, in gemengde techniek met veel tinten rood over telkens een dubbele pagina, met op de egaal gekleurde delen een korte tekst in eenvoudige niet te lange zinnen zonder moeilijke woorden. De informatie is beknopt, maar helder. Op de laatste dubbele pagina een samenvattend overzicht van Malala's leven met drie zwart-wit foto's. Aantrekkelijk boekje, geschikt als eerste kennismaking met een inspirerende rolmodel. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051168594

Titel Malala Yousafzai
Auteur Isabel Sánchez Vegara
Secundaire auteur Manal Mirza ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2021]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Malala Yousafzai. - Barcelona : Alba Editorial, (c)2021. - (Pequeña & grande)
ISBN 9789051168594
PPN 432788417
Rubriekscode Pakistan 452.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yousafzai, Malala
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Yousafzai

Relaties/Serie

Van klein tot groots
Boek

Van klein tot groots (2018-...)

vol.
Uitgeleend