Later als ik groot ben
Boek

Later als ik groot ben ([2021])/ Marian Keyes, vertaling [uit het Engels]: Sabine Mutsaers

De Ierse familie Casey lijkt een grote perfecte familie te zijn, maar ieder lid blijkt wel een of meer grote problemen te hebben.

Aanwezigheid

Recensie

De Ierse familie Casey bestaat uit de drie broers Johnny, Ed en Liam, hun vrouwen Jessie, Cara en Nell en hun kinderen. De Casey's brengen veel tijd samen door om verjaardagen, feestdagen, vakanties en weekends te vieren. Het is één grote perfecte familie. Maar dan flapt Cara, die lijdt aan een hersenschudding, op het verjaardagsfeest van de 50-jarige Johnny opeens een aantal problemen van diverse familieleden eruit. Iedereen blijkt wel een geheim te hebben, ook Cara zelf, die al jaren met een eetstoornis kampt. De familie raakt verscheurd door alle onthullingen. Het verhaal gaat steeds terug in flashbacks, zodat de lezer een gedetailleerd inzicht krijgt over de achtergrond van alle personages en hun problemen. En dat zijn er veel: echtscheiding, boulimia, wrok, verraad, financiële zorgen en moeilijke pubers, alles jarenlang verborgen achter de grote familiefaçade. Een tragikomedie met zeer menselijke personages die je vrienden worden. Een vermakelijk boek, geschreven in mooi geestig proza. Shortlist An Post Irish Book Awards 2020 Novel of the Year.

Specificaties

Nederlands | 9789022593288 | 655 pagina's

Titel Later als ik groot ben
Auteur Marian Keyes
Secundaire auteur Sabine Mutsaers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 655 pagina's - 23 cm
Annotatie Op titelpagina: Opgroeien is hard werken... zelfs als je al volwassen bent - Vertaling van: Grown ups. - London : Michael Joseph, (c)2020
ISBN 9789022593288
PPN 432476997
Genre familieroman - humoristische roman
Taal Nederlands