Hoe kan dat?
Boek

Hoe kan dat? 25 mysteries uit de wetenschap om op te lossen ([2021])/ Ana Gallo & Victor Escandell

Wie droeg het virus over en wie is er besmet? En waarom werkte het slaapmiddel niet bij Wanda? 25 korte verhaaltjes, waarin iets raadselachtigs gebeurt. Kun jij deze raadsels verklaren? Kijk onder het flapje voor de oplossing. Met uitleg vanuit de wetenschap en experimenten om zelf te doen. En stripachtige tekeningen met enkele kleuren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie droeg het virus over en wie is er besmet? En waarom werkte het slaapmiddel niet bij Wanda? Als je het leuk vindt om raadsels op te lossen, kun je in dit vrij grote boek aan de slag met 25 mysteries uit de wetenschap. Het zijn vraagstukjes uit o.a. de biologie, natuurkunde, geografie, chemie, meteorologie en astronomie. Sommige kun je oplossen door de tekst goed te lezen en nauwkeurig naar de illustraties te kijken; andere door logisch na te denken. Soms helpt het je om vragen te stellen (wat is er gebeurd of veranderd?) en samen te werken. De mysteries zijn ingedeeld op niveau, aangeduid met sterretjes en puntenaantal, en categorie. Elke situatie beslaat een spread en heeft een bepaalde hoofdkleur. Puntsgewijs ontvouwt het verhaal zich, aangevuld met stripachtige illustraties met een steunkleur. De opdracht staat op een kaartje dat opengeklapt kan worden en zo het antwoord onthult. Achterin staan de wetenschappelijke sleutels, voorgestelde experimenten en specifieke vragen om de oplossingen te helpen verduidelijken. Mooi vormgegeven uitgave in groot formaat (31 cm) en een leuke, interactieve kennismaking met de wetenschap. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Monsterlijke raadsels'* (2019) en 'Wie had het gedaan?' (2018). Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044840773 | 64 pagina's

Titel Hoe kan dat? : 25 mysteries uit de wetenschap om op te lossen
Auteur Ana Gallo
Secundaire auteur Victor Escandell
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Vertaling van: Enigmas : desafia tu mente con 25 enigmas de ciencia. - Zahori de Ideas, (c)2021
ISBN 9789044840773
PPN 431734674
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels ; Natuurwetenschappen; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels