Leuke groene dingen doen
Boek

Leuke groene dingen doen activiteiten voor in de stad (2021)/ Naomi Walmsley & Dan Westall, vertaling [uit het Engels]: Alberthe Papma ; redactie: Nicole Willemse

Ontdek welke planten, bomen en dieren in jouw buurt voorkomen. Met veel doetips als schaduwverven, een slakkenrace en dierendetective. En info over wildplukken, met elf recepten voor bijvoorbeeld brandnetelchips. Met veel kleurenfoto's. Voor opvoeders en kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Natuur is overal om je heen, ook als je in de stad woont, je hoeft alleen maar goed om je heen te kijken. Als je een beetje de tijd neemt, ontdek je spinnenwebben op autospiegels, gras en 'onkruid' tussen de stoeptegels en een pracht aan kleuren in de bomenrij langs de straat. In dit rijkelijk met foto's geïllustreerde boek vind je stap-voor-stap tips om in je eigen omgeving aan de slag te gaan met de natuur. Schaduwverven, een nachtwandeling, ecoprinten, zaadbommetjes maken en nog veel meer originele en uitdagende natuuractiviteiten komen aan bod. Bij iedere activiteit staat duidelijk de leeftijd, tijdsduur, gereedschap en materialen vermeld, naast een stappenplan vind je kaders met extra ideeën, tips of een waarschuwing. De activiteiten worden aangevuld met informatie over de natuur, bijvoorbeeld over nachtdieren. De vele, vrolijke kleurenfoto's ondersteunen en verhelderen de tekst. Leuk, vrolijk en leerzaam boek dat uitnodigt om er samen (kinderen en volwassenen) op uit te gaan en avonturen in de natuur te beleven. Uitgebreide inhoudsopgave, geen register. Ook goed te gebruiken in het primair onderwijs of de buitenschoolse opvang met kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789062240654 | 157 pagina's

Titel Leuke groene dingen doen : activiteiten voor in de stad
Auteur Naomi Walmsley
Secundaire auteur Dan Westall ; Alberthe Papma ; Nicole Willemse ; Sara Skeate
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Jan van Arkel, 2021
Overige gegevens 157 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Illustraties: Sara Skeate - Met literatuuropgave - Vertaling van: Urban forest school. - 2020
ISBN 9789062240654
PPN 431789177
Rubriekscode 622.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenspelen (spelletjes); Natuur ; Natuurmaterialen; Handenarbeid ; Kookboeken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes