Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Coco Chanel
Boek

Coco Chanel (2020)/ tekst van Isabel Sánchez Vegara, met illustraties van Ana Albero ; Nederlandse tekst [uit het Spaans] van M.E. Ander

Als kind was Gabrielle al in de weer met naald en draad, patronen en ook zang. Door haar optredens krijgt ze de naam Coco. Prentenboek over het leven en werk van Coco Chanel (1883-1971), de beroemde Franse mode-ontwerpster. Met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek waarin kinderen op speelse wijze kennismaken met Coco Chanel (1883-1971), Frans mode-modeontwerpster. De uitgave is het eerste deel uit de reeks 'Van klein tot groots', dat aandacht besteedt aan belangrijke vrouwen in de wereldgeschiedenis. Dit deeltje zoomt op verhalende wijze in op zowel haar leven als werk. De beknopte tekst staat in een pastelkleurig font dat deel uitmaakt van paginagrote, gestileerde illustraties in matte kleuren. De uitspraak op het schoolbord 'Als je anders bent dan de rest, word je vanzelf onvervangbaar' springt meteen in het oog! De kleine Gabrielle onderscheidt zich van de rest en is voortdurend in de weer met naald en draad, haar zangtalent, vormen en patronen. Door haar optredens krijgt ze de naam Coco. Via het maken van hoeden, werpt ze zich op het maken van kleding voor vrouwen: zij wil hen bevrijden uit hun stijve corsetten (begin 20e eeuw). Ook brengt ze haar eigen parfum uit: Chanel No 5 en wordt wereldberoemd. De uitgave besluit met een kort overzicht van haar levensverhaal. Aansprekende (ongewijzigde her)uitgave, oorspronkelijk Spaanstalig (2014), vertaald in begrijpelijk Nederlands. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166545

Titel Coco Chanel
Auteur Isabel Sánchez Vegara
Secundaire auteur Ana Albero ; M.E. Ander
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2020
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: Coco Chanel. - Barcelona : Alba Editorial. - (Pequeña & grande)
ISBN 9789051166545
PPN 432473467
Rubriekscode 907.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chanel, Coco
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Chanel

Relaties/Serie

Van klein tot groots
Boek

Van klein tot groots (2018-...)

vol.
Uitgeleend