Het dubbelleven van Arsène Lupin
Boek

Het dubbelleven van Arsène Lupin 813 #1 (2021)/ Maurice Leblanc, vertaald uit het Frans door Kris Lauwerys & Isabelle Schoepen

Gentleman- inbreker Lupin, die zowel misdaden pleegt als oplost, wordt betrokken bij de moord op een diamantkoning die voor een mysterieuze onderneming in Parijs verblijft.

Aanwezigheid

Recensie

Arsène Lupin is een gentleman- inbreker uit de eerste helft van de twintigste eeuw. In zekere zin is hij de Franse tegenhanger van de Engelse Sherlock Holmes, hoewel deze alleen misdaden oplost, terwijl Lupin ze ook pleegt. Rudolf Kesselbach is een rijke Zuid-Afrikaanse diamantkoning die naar Parijs komt voor een mysterieuze onderneming. Hij en een paar medewerkers worden vermoord. Lupin dreigt hiervan de schuld te krijgen. Leonardus, hoofd van de Sûreté, leidt het onderzoek. Lupin, die ook onder de naam van de Russische prins Sernine optreedt, doet speurwerk. De strijd gaat vooral tegen de mysterieuze baron Altenheim die ook onder andere namen opereert. Belangrijk is ook het nummer 813, dat steeds opduikt. Na een felle strijd, wacht de lezer een nog, misschien wat ongeloofwaardige, verrassing. Hoewel het verhaal enigszins gedateerd is, kan het door zijn charme en humor wellicht ook nog de moderne lezers boeien.

Specificaties

Nederlands | 9789492068637 | 225 pagina's

Titel Het dubbelleven van Arsène Lupin : 813 #1
Auteur Maurice Leblanc
Secundaire auteur Kris Lauwerys
Type materiaal Boek
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2021
Overige gegevens 225 pagina's - 18 cm
Annotatie Vertaling van: La double vie d'Arsène Lupin. - Éditions Pierre Lafitte, 1910
ISBN 9789492068637
PPN 431583188
Genre detectiveroman
Taal Nederlands