Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Nila en het antwoord op echt alles
Boek

Nila en het antwoord op echt alles (2021)/ Sam Copeland, met illustraties van Sarah Horne ; vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

Nila (10, ik-persoon) heeft veel vragen, sinds haar moeder is overleden. Bijvoorbeeld of haar vader ooit weer gaat praten. Dan vindt ze een bijzonder apparaatje dat alle antwoorden weet. Met hulp van deze Athena vindt Nila oplossingen voor haar problemen. Maar iemand wil Athena terug. Met veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nila (10, ik-persoon) vindt een ongelooflijk apparaatje: een oortje dat antwoord geeft op al haar vragen! Met hulp van deze supercomputer en haar beste vriend probeert Nila oplossingen te vinden voor grote problemen: waarom is haar moeder verdwenen? Hoe krijgt ze haar vader weer aan het praten? En hoe kan ze het dorp redden? Gaandeweg groeit de virtuele Athena voor Nila uit tot een vriendin - maar Athena's eigenaar wil haar terug. Een met veel vaart en humor verteld verhaal, waarin Nila de lezer direct aanspreekt en reflecteert op haar eigen manier van vertellen. Het boek oogt als een graphic novel (hoewel er ook vele spreads met alleen tekst zijn) met een vrolijk, grappig omslag en binnenwerk met veel illustraties en aandacht voor de opmaak, maar daarachter gaat een onverwacht ontroerend verhaal schuil over rouw, vriendschap en pesten. Door de vele verrassende wendingen en originele oplossingen wordt het verhaal echter nergens te zwaar. Leuk detail is dat alle hoofdstukkoppen vanaf het moment dat Nila Athena vindt, uit een vraag aan Athena bestaan. Eerder verschenen van dezelfde auteur drie boeken over Kasper. Vertaling van 'Uma and the answer to absolutely everything'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025775377 | 332 pagina's

Titel Nila en het antwoord op echt alles
Auteur Sam Copeland
Secundaire auteur Sarah Horne ; Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 332 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Uma and the answer to absolutely everything. - London : Penguin Random House UK, (c)2021
ISBN 9789025775377
PPN 432625100
Thematrefwoord Eenoudergezin ; Rouwproces ; Pesten ; Computers ; Kunstmatige intelligentie
Taal Nederlands