Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dwars door de Middellandse Zee
Boek

Dwars door de Middellandse Zee ([2021])/ Arnout Hauben, Marijn Sillis, kaarten bdkgraphics.be

Verslag van een reis van een programmamaker, een cameraman en een droner eilandhoppend door de Middellandse Zee, waarbij zij bijzondere verhalen optekenden van eilandbewoners.

Aanwezigheid

Recensie

In de periode april - mei 2021 zond VRT1* in acht delen het verslag uit van de reis die regisseur en reporter Arnout Hauben samen met een cameraman en een 'droner' in het vroege voorjaar van 2020 aflegde door de Middellandse Zee om de geheimen van de zee te ontrafelen. De reis leidde eilandhoppend van Gibraltar tot Kreta, en via Venetië terug. Door de uitbraak van COVID-19 was de beoogde bestemming Jeruzalem onbereikbaar. Onderweg bezocht Hauben o.a. de Balearen, de Hyerische Eilanden, Corsica, de Maddalena-eilanden, Sardinië, de Eolische Eilanden, Sicilië, de Pelagische Eilanden, Malta, de Ionische Eilanden, de Cycladen, Kreta. Door bezoeken aan monumenten uit het verre en nabije verleden en vele boeiende gesprekken met mensen die hij op de eilanden ontmoet herleven bijzondere perioden en momenten die bepalend zijn geweest voor het leven op deze eilanden. Het reisverslag is vlot en luchtig geschreven en wordt begeleid door vele sfeerfoto's in kleur, informatieve kaderteksten en literatuurtips. De reis is volgens Hauben een logisch vervolg op de reis die hij maakte 'Rond de Noordzee', en waarvan in 2019 een gelijknamige tv-serie en boek** verscheen. In het coronajaar 2020 wandelde hij 'Dwars door België', en ook daarvan verscheen een gelijknamige tv-serie en boek***.

Specificaties

Nederlands | 9789463105088 | 351 pagina's

Titel Dwars door de Middellandse Zee
Auteur Arnout Hauben
Instelling /Productiehuis "De Chinezen"
Secundaire auteur Marijn Sillis ; Jan Stevens
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2021] - Amsterdam : Balans
Overige gegevens 351 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met één en De chinezen - Met literatuuropgave
ISBN 9789463105088
PPN 433031050
Rubriekscode 972
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eilanden; Middellandse Zee; Reisbeschrijvingen ; Gibraltar ; Balearen ; Hyerische Eilanden ; Corsica ; La Maddalena ; Sardinië ; Liparische eilanden ; Sicilië ; Lampedusa ; Malta ; Ionische Eilanden ; Cycladen ; Kreta ; Venetië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Middellandse Zee