Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Boek

Harry Potter en de gevangene van Azkaban (februari 2021)/ J.K. Rowling, vertaling [uit het Engels door] Wiebe Buddingh'

Onderweg naar Zweinstein wordt Harry (13) aangevallen door Dementors. Op school aangekomen blijkt hij het doelwit te zijn van een ontsnapte moordenaar. Gelukkig krijgt Harry hulp van zijn vrienden en van een nieuwe leraar. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Harry is een weesjongen van 13 jaar, die wordt opgevoed door zijn burgerlijke oom en tante, die niets begrijpen van zijn toverij. Van zijn overleden ouders, heks en tovenaar, heeft Harry grote toverkracht geërfd. Daarom zit hij ook op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Als zijn familie hem in de schoolvakantie voor de zoveelste keer beledigt, loopt hij weg. Onderweg naar school wordt hij aangevallen door Dementors. Eenmaal terug op school blijkt hij doelwit te zijn van Sirius Black, een ontsnapte moordenaar. Gelukkig krijgt hij hulp van de nieuwe leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten en van zijn trouwe vrienden. Derde deel uit de wereldberoemde en verfilmde serie over Harry Potter*. Het inventieve verhaal is een meeslepende waterval van avonturen, die met heel veel humor verteld worden. Een boek om in één adem uit te lezen. Herdruk in hardcover met de oorspronkelijke omslagillustratie. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789076174181 | 325 pagina's

Titel Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Auteur J.K. Rowling
Secundaire auteur Wiebe Buddingh'
Type materiaal Boek
Editie Drieëntwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : De Harmonie, februari 2021
Overige gegevens 325 pagina's - 23 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt logo: Wizarding World - 1e druk Nederlandse uitgave: 2000 - Vertaling van: Harry Potter and the prisoner of Azkaban. - London : Bloomsbury, 1999 - Vervolg op: Harry Potter en de geheime kamer
ISBN 9789076174181
PPN 432487301
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Tovenaars ; Magie ; Weeskinderen ; Schoolleven
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolleven ; Tovenaars

Relaties/Serie

Harry Potter serie [Nederlands]
Boek

Harry Potter serie [Nederlands]

vol. 3
Uitgeleend
J.K. Rowling