Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Harry Potter en de Orde van de Feniks
Boek

Harry Potter en de Orde van de Feniks (mei 2020)/ J.K. Rowling, vertaling [uit het Engels] Wiebe Buddingh'

Harry Potter ontdekt tijdens zijn vijfde jaar op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus dat de leerlingen steeds minder mogen en zelfs worden bespioneerd. Hij wordt ook verliefd. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Harry Potter na de vakantie weer op school komt, merkt hij dat de terugkeer van Voldemort de tovenaarswereld heeft veranderd: de sfeer wordt bepaald door achterdocht en verdachtmakingen. Vanuit het ministerie (waar duistere krachten steeds meer macht krijgen) is een docente aangesteld die bepaalt of de lessen op de juiste wijze worden gegeven. Ook over Harry wordt gepraat: men verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van Cedric. Samen met zijn vrienden probeert hij zich te onttrekken aan de dwingelandij en boze krachten. Bovendien merkt Harry dat Voldemort hem kan manipuleren en wordt hij verliefd. In dit vijfde deel van de wereldberoemde en verfilmde serie* zijn de gebeurtenissen niet langer meer de gezellige spannende schoolavonturen van een stel tovenaarsleerlingen, het wordt nu serieus en de spanning en dreiging zijn in het hele verhaal voelbaar. Ondanks een tweede dode eindigt het boek toch positief al is het Kwade nog bij lange na niet overwonnen. De lezer kijkt dus al uit naar deel zes. Een snelle herlezing van deel vier voordat aan dit boek wordt begonnen kan geen kwaad en vergroot de herkenbaarheid van de gebeurtenissen. Herdruk in hardcover met de oorspronkelijke omslagillustratie. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789061697015 | 667 pagina's

Titel Harry Potter en de Orde van de Feniks
Auteur J.K. Rowling
Secundaire auteur Wiebe Buddingh'
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : De Harmonie, mei 2020
Overige gegevens 667 pagina's - 23 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt logo: Wizarding World - 1e druk Nederlandse uitgave: 2003 - Vertaling van: Harry Potter and the Order of the Phoenix. - London : Bloomsbury, 2003 - Vervolg op: Harry Potter en de vuurbeker
ISBN 9789061697015
PPN 43248728X
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Tovenaars ; Schoolleven
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tovenaars ; Schoolleven

Relaties/Serie

Harry Potter serie [Nederlands]
Boek

Harry Potter serie [Nederlands]

vol. 5
Uitgeleend
J.K. Rowling