De leerling-toveraar
Boek

De leerling-toveraar ([2021])/ Audrey Alwett, vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg & Sandra Verhulst

Charlie (14) ontdekt dat zijn oma een briljante tovenares was, voordat zij vijf jaar geleden spoorloos verdween. Nu is ze terug, maar al haar herinneringen zijn haar afgenomen. Charlie wordt leerling-tovenaar. Met hulp van klasgenootje Sapodila en meester Lin wil hij zijn oma helpen haar geheugen terug te vinden. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Charlie (14) ontdekt dat zijn oma een briljante toveraar was. Vijf jaar geleden verdween zij spoorloos, maar nu is zij weer terecht. Oma herkent niemand meer, want een schimmige figuur - de Ruiter - heeft al haar herinneringen weggenomen. Met hulp van meester Lin en Sapodila, een klasgenootje, wordt Charlie leerling-toveraar. Zij willen zijn oma redden, maar krijgen al gauw te maken met forse tegenstand die levensgevaarlijke gevolgen heeft. Eerste deel van een spannende serie over een andere wereld, waarin magie niet onbeperkt voorhanden is. Iedereen wordt via een raster in de gaten gehouden en burgerwachters treden nietsontziend op. De twee hoofdfiguren hebben een heel eigen manier van doen: Charlie is goedig en gebruikt zijn stralende lach om ruzies te voorkomen en Sapodila is in zichzelf gekeerd en lijkt iets te verbergen. Ook de andere personages zijn kleurrijk in beeld gebracht. Het verhaal is luchtig van toon, vlot leesbaar en de spanning wordt goed opgebouwd; het slot maakt nieuwsgierig naar het volgende deel. Elk nieuw hoofdstuk heeft een randversiering in grijstinten. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024593866 | 349 pagina's

Titel De leerling-toveraar
Auteur Audrey Alwett
Secundaire auteur Lidewij van den Berg ; Sandra Verhulst ; Stan Manoukian
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2021]
Overige gegevens 349 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: illustraties Stan Manoukian - Vertaling van: L'Apprenti. - Paris : Gallimard Jeunesse, (c)2019. - (Magic Charly)
ISBN 9789024593866
PPN 430382189
Genre sprookjes
Thematrefwoord Grootmoeders ; Verdwijningen ; Tovenaars
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De magische wereld van Charlie
Boek

De magische wereld van Charlie (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Audrey Alwett