Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De dag dat jij begint
Boek

De dag dat jij begint ([2021])/ Jacqueline Woodson, illustraties van Rafael López ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Angelina merkt dat niemand in de klas op haar lijkt. Iedereen heeft een andere huidskleur, spreekt een andere taal, heeft de vakantie ergens anders doorgebracht of is ergens niet goed in. Maar als Angelina eerlijk vertelt over zichzelf, blijkt ze niet alleen te zijn. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Angelina stapt een nieuw lokaal binnen en ziet dat niemand op haar lijkt. En dat geldt ook voor Rigoberto en andere kinderen in de klas. Vanwege een andere huidskleur, andere kleren of ander eten dat ze meenemen voor de lunch. Of omdat ze uit een ver land komen of juist niet kunnen meepraten over een vakantie naar een ver land. En weer een ander durft niet mee te doen met gym, maar leest liever een boek. Zo heeft elk kind wel iets. Als Angelina begint te vertellen wat haar bezig houdt, krijgt ze verbinding met andere kinderen. In treffende, eenvoudige, spreadvullende illustraties zie je hoe de kinderen zich voelen door hun houding en blik in hun ogen. Het kleurgebruik is uitbundig en warm. Jacqueline Woodson won in 2020 de Hans Christiaan Andersenprijs en dit prentenboek is geïnspireerd op een gedicht uit haar bekende roman 'Brown Girl Dreaming'*. Geschreven in de jij-vorm, waardoor de lezer over zichzelf gaat nadenken. Het laat zien hoe belangrijk communicatie is: 'En zomaar ineens, in het lokaal waar niemand op jou lijkt, schuift de wereld een stukje verder open en maakt plaats voor jou.' Prentenboek dat voor ieder een spiegel of venster is. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464290219

Titel De dag dat jij begint
Auteur Jacqueline Woodson
Secundaire auteur Rafael López ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: The day you begin. - New York, NY : Nancy Paulsen Books, 2018
ISBN 9789464290219
PPN 433446013
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Cultuurverschillen ; Klassenverschillen ; Vooroordelen
Taal Nederlands