Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het magische verbond
Boek

Het magische verbond ([2021])/ Tanja Voosen, vertaald uit het Duits door Pieter Streutker ; illustraties Viktoria Gavrilenko

In Belony gelooft iedereen in wonderen en in de legende van Madame Picot en haar magische zoetigheden. Behalve Eline (12). Maar als haar buurmeisje na het eten van chocola wordt getroffen door een vloek, schiet zij samen met de mysterieuze Robin te hulp. Zullen de Zoete Tovenaars toch bestaan? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eeuwen geleden woonde Madame Picot in het stadje Belony en zorgde met magische zoetigheden voor wonderen. De huidige inwoners van Belony geloven nog steeds in deze legende. Maar Eline (12) gelooft niet in die magische onzin. Pas als buurmeisje Charlie vreemd reageert na het eten van een chocoladereep, is ze ervan overtuigd, dat er een vloek over Charlie is gekomen. Eline en de mysterieuze Robin schieten te hulp. Robin is de zoon van suikerwerkers die magisch snoep maken waarmee ze anderen kunnen helpen. Om de vloek op te heffen, moet het drietal een raadsel uit een koffer vol zoetigheden volgen. De oplossing brengt hen naar het verborgen hoofdkwartier van de Zoete Tovenaars, maar ze worden gevolgd door iemand met minder goede bedoelingen. Vlot geschreven toegankelijk verhaal met prima opgevoerde spanning. Makkelijk leesbaar door niet te lange zinnen en veel dialoog. De hoofdpersonen, afkomstig uit zeer verschillende gezinnen, komen prima uit de verf. Vriendschap speelt een grote rol. Aantrekkelijk vormgegeven; elk nieuw hoofdstuk heeft decoratieve randen en de paginanummers zijn geïllustreerd met snoepjes. Ook zijn er diverse paginagrote en kleinere sfeervolle illustraties in grijstinten. Vertaald uit het Duits; eerste deel uit serie 'De Zoete Tovenaars'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000377961 | 269 pagina's

Titel Het magische verbond
Auteur Tanja Voosen
Secundaire auteur Pieter Streutker ; Viktoria Gavrilenko
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Holkema & Warendorf, [2021]
Overige gegevens 269 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Der magische Pakt. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2020. - (Die Zuckermeister)
ISBN 9789000377961
PPN 432266968
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Zoektochten ; Vervloekingen ; Snoepgoed
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Zoete Tovenaars
Boek

De Zoete Tovenaars (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Tanja Voosen