Een zee vol woorden
Boek

Een zee vol woorden ([2021])/ Francesca Pirrone

Theo moet op school een verhaal schrijven maar het lukt niet. Dan ziet hij ineens een klein biggetje op de lege pagina's, dat hem meetrekt het schrift in. Samen stappen ze in een raket en beleven geweldige avonturen. Zal het Theo zijn verhaal nog op tijd af krijgen? Prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het lukt Theo niet om een verhaal te schrijven en hij staart maar naar de lege pagina's in zijn schrift. De andere kinderen zijn al buiten spelen, maar Theo niet. Dan ziet hij een klein biggetje op de pagina van zijn schrift, dat Theo bij zijn trui pakt en hem het schrift in trekt. In het schrift zijn tekeningen van Theo en samen gaan ze aan boord van een raket en beleven ze allerlei avonturen. Uiteindelijk komt Theo onder water veel letters tegen die hij in zijn broekzak propt. Als de bel het einde van de schooldag aankondigt, blijkt dat Theo een mooi verhaal heeft geschreven. Goed gestructureerd verhaal waarin realiteit en fantasie mooi in elkaar overlopen. Het is vlot geschreven, met levendige dialogen, en laat zich dus prettig voorlezen. Het verhaal begint wel enigszins abrupt en niet direct is duidelijk dat Theo op school zit. De illustraties sluiten naadloos aan op het verhaal en laten zien hoe Theo zich voelt. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende vormen van perspectief en sfeervolle kleuren. Het vierkante prentenboek is mooi vormgegeven, met kunstzinnige schutbladen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841565

Titel Een zee vol woorden
Auteur Francesca Pirrone
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Een betoverend boek over de kracht van fantasie. Lukt het Theo om zijn opdracht af te ronden? Voor dromers en doeners vanaf 5 jaar.
ISBN 9789044841565
PPN 433388684
Genre avonturenroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Fantasie ; Schoolleven ; Schrijven
Taal Nederlands