Pas op voor die koe!
Boek

Pas op voor die koe! ([2021])/ Carlo Peeters & Susanne Kolster, conceptontwikkeling: Clavis Uitgeverij (Kristien Werck) ; redactie: Clavis Uitgeverij

Pap mist een koe. Ze loopt vast nog in de wei. Gijs en Saar gaan naar de koe. Ze wil niet weg uit de wei. Met woordspelletjes en een strip. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pap wil de stal op slot doen maar koe elf is nog in de wei. Daar weten Gijs en Saar wel iets op: zij gaan koe elf halen! En ook al is koe elf stug, het lukt Gijs en Saar om haar, met wat hulp van koe elf zelf, naar de stal te brengen. Missie geslaagd! Groot formaat (26 x 27 cm), bijna vierkant leesboek voor beginnende lezers met 6 tot 8 maanden lees- en letterkennis. Er is geen AVI-niveau toegekend. Het verhaal wordt in getitelde hoofdstukken van twee pagina's verteld in klankzuivere woorden en korte zinnen zonder hoofdletters die nergens langer dan één regel zijn. De kleurige, digitale illustraties ondersteunen de tekst en verlevendigen verhaal en spel. Enkele spelvormen (o.a. tellen, een rebus en woordraadsels) zijn door het verhaal gestrooid en kunnen naar eigen keuze worden ingezet en opgelost; de antwoorden staan achterin. Een grappige strip met Gijs en Saar sluit het boek af. Vrolijk verhaal waar de doelgroep zich in kan herkennen en dat door zijn vriendelijke uitstraling en afwisseling een grote groep lezers verdient. Eerste uitgave in de reeks 'Leren lezen met boer Gijs'. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044838190

Titel Pas op voor die koe!
Auteur Carlo Peeters
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Susanne Kolster ; Kristien Werck
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 35 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Carlo Peeters ; illustraties: Susanne Kolster
ISBN 9789044838190
PPN 433724404
Thematrefwoord Boerderijen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leren lezen met boer Gijs
Boek

Leren lezen met boer Gijs (2021-...)

vol.
Uitgeleend