De blije boefjes van Beatrijs
Boek

De blije boefjes van Beatrijs ([2021])/ Emma Ward, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Moeder Beatrijs heeft haar handen vol aan haar zesentwintig ondeugende krokodillenbaby's. Amber at de goudvis op, Bella beet mama, Quinten had ruzie met Roan en Zenna gaf Yael een schokje. Hoe krijgt Beatrijs haar kleintjes in bedwang? Groot prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Snavelkrokodil Beatrijs is moeder van 26 babykrokodillen. Ze komt ogen en handen tekort, want er zitten heel wat boefjes tussen. De een is stout, de ander eigenwijs, boos, oneerlijk, destructief... Maar Beatrijs blijft geduldig en verzint een oplossing: ze neemt haar kinderen samen met hun papa mee naar het water. Daar heeft iedereen het naar zijn zin. De namen van de kleine deugnieten beginnen allemaal met een andere letter uit het alfabet, van Amber tot en met Zenno. In de (beknopte) tekst staan de namen groot en in een aangepast lettertype gedrukt, net als de naam van moeder Beatrijs en het woord papa. In de zachtgekleurde digitale illustraties met dunne zwarte lijnen worden de streken van de aangeklede krokodillen humoristisch in beeld gebracht. De maakster kreeg voor dit debuut de zilveren medaille van de Key Colours Composition USA 2020, een internationale illustratorenwedstrijd. Fijn alfabetboek, dat meteen in inkijkje geeft in het herkenbare peutergedrag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841992

Titel De blije boefjes van Beatrijs
Auteur Emma Ward
Instelling /Clavis, Hasselt
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Winnaar van de zilveren medaille van de Key Colours Competition USA, 2020 - Vertaling van: Doris dear delinquents. - New York : Clavis, (c)2021
ISBN 9789044841992
PPN 433732954
Thematrefwoord Kattenkwaad ; Gezin ; Krokodillen ; ABC-boeken
Taal Nederlands