Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Schateiland
Boek

Schateiland ([2020])/ Een klassieker van Robert Louis Stevenson, met nieuwe plaatjes van Jack Noel ; met een vertaling [uit het Engels] van Edward van de Vendel

Jim Hawkins (12, ik-persoon) droomt van een leven op zee. Samen met dokter Livesey, een jonker en een zeer bijzondere bemanning gaat hij op zoek naar de schat van een oude kapitein. Met veel tekeningen in stripstijl. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jim Hawkins (12, ik-persoon) woont met zijn ouders in een herberg aan de kust van Engeland. Op een dag neemt een oude kapitein zijn intrek. Als de kapitein sterft, vindt Jim in de zeemanskist een schatkaart. Samen met de plaatselijke dokter Livesey, een jonker en een wel zeer bijzondere bemanning, waaronder Long John Silver, vaart Jim uit om de schat te gaan zoeken. Bij het zoeken naar de schat gaat men letterlijk over lijken voor de schat eindelijk gevonden wordt. Het oorspronkelijke verhaal van Robert Louis Stevenson (1881-1882) verscheen als feuilleton in een jeugdblad en is in 1883 als boek uitgegeven. In dit boek is het verhaal heel erg sterk ingekort waardoor veel verloren is gegaan, maar het verhaal volgt wel de verhaallijn van het origineel. Tekst en beeld wisselen elkaar goed af, waarbij de illustraties soms het verhaal overnemen. Op het omslag staat 'Comic classics' (de reeks waarin het boek verschenen is), maar het boek is zeker geen stripverhaal, maar een rijk geïllustreerd avonturenverhaal. De levendige, humoristische illustraties in de kleuren blauw en zwart sluiten goed aan bij de sfeer van het verhaal. Eerder verscheen in dezelfde opzet 'Grote verwachtingen'* (2020) van Charles Dickens. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401476638 | 259 pagina's

Titel Schateiland
Uniforme titel Comic classics
Auteur Robert Louis Stevenson
Secundaire auteur Jack Noel ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 259 pagina's - illustraties in de kleuren blauw en zwart - 22 cm
Annotatie Omslagpagina en titelpagina vermelden: Comic classics - (Comic classics) - Vertaling van: Schateiland. - London : Egmont books UK, (c)2020. - (Comic classics)
ISBN 9789401476638
PPN 433487135
Genre zeeverhaal - historische roman
Thematrefwoord Zeerovers ; verborgen schatten
Taal Nederlands