De gespierde mens
Boek

De gespierde mens een veelzijdig verhaal over (bijna) alles wat ons beweegt ([2021])/ Steven van de Vijver en Martin Brester

Wetenschappelijke inzichten over ons spierstelsel en gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen over (het gebruik van) onze spieren.

Aanwezigheid

Recensie

We hebben tijdens de coronacrisis aan den lijve ondervonden dat de hele dag binnen zitten voor niemand goed is, niet voor onze geest, maar ook niet voor de spieren in ons lijf. De twee auteurs, een huisarts en voormalig columnist, en een journalist, beschrijven hier de veelzijdigheid van ons spierstelsel, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De belangrijkste feiten worden op een rij gezet. We kunnen niet zonder onze spieren in ons leven. Naast alle handelingen die ze uitvoeren, spelen ze ook een grote rol bij allerlei andere processen. Er wordt antwoord gegeven op de vraag hoe je spieren gezond kunt gebruiken in alle fases van je leven en hoe je op verschillende manieren kunt bewegen. Ook wordt aandacht besteed aan de wijze waarop je spieren kunt stimuleren in de behandeling van spierziektes, maar ook in de topsport en aan de consequenties om de spieren in een topconditie te krijgen. En ook aan hoe spieren zich gaan evolueren, zoals bij reizen naar andere planeten of door het veelvuldig gebruik van de duim bij de smartphone. Topsporters, professionele muzikanten en ballerina's vertellen zelf hoe ze dagelijks met hun spieren omgaan om ze in een optimale conditie te houden. Een boek voor eenieder die geïnteresseerd is in ons gespierde lichaam.

Specificaties

Nederlands | 9789463821025 | 249 pagina's

Titel De gespierde mens : een veelzijdig verhaal over (bijna) alles wat ons beweegt
Auteur Steven van de Vijver
Secundaire auteur Martin Brester
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2021]
Overige gegevens 249 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789463821025
PPN 42640498X
Rubriekscode 600.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spieren
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Spieren