Lesson Study
Boek

Lesson Study samen de klaspraktijk voor leerlingen verbeteren (2020)/ Kathleen Bodvin, Katelijne Barbier, Elke Struyf, Vincent Donche, Universiteit Antwerpen

Binnen de methodiek Lesson Study, die in doelgerichte fases wordt doorlopen, gaat een team van leraren als onderzoekers aan de slag met exploreren, experimenteren en verankeren rondom de eigen lespraktijk.

Aanwezigheid

Recensie

Interessante publicatie, met slappe kaft. Vlot leesbaar en bruikbaar voor onderwijsprofessionals, waarin volgens de methode Lesson Study een professionele handreiking wordt gedaan aan leraren po/vo. Binnen de methodiek Lesson Study, die in doelgerichte fases wordt doorlopen, gaat een team van leraren als onderzoekers aan de slag rondom de eigen lespraktijk. Exploreren, experimenteren en verankeren gaan daarbij tijdvolgordelijk hand in hand. De informatie wordt doelgericht, praktisch en begripvol aangereikt. Dit boek presenteert de weergave en de uitkomsten van een Study-proces, waarin ingezet wordt op het verbeteren van de onderwijspraktijk voor cognitief begaafde leerlingen op 3 basisscholen en 3 scholen voor voortgezet onderwijs. De informatie wordt afgewisseld met handelingsschema's, praktijkverslagen en paginagrote zwart-witfoto's. De vormgeving is sober maar gestructureerd. De uitgave kent een krachtig conceptueel kader, een bijlage met procesformulieren en een uitgebreide literatuurverwijzing. Van de hand van goed ingevoerde Belgische onderwijswetenschappers. Hoewel specialistisch, een aanrader!

Specificaties

Nederlands | 9789463798440 | 124 pagina's

Titel Lesson Study : samen de klaspraktijk voor leerlingen verbeteren
Auteur Kathleen Bodvin
Instelling /Universiteit Antwerpen
Secundaire auteur Katelijne Barbier ; Elke Struyf ; Vincent Donche
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave Leuven : Acco, 2020
Overige gegevens 124 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave in het kader van het project TALENT - Met literatuuropgave
ISBN 9789463798440
PPN 42753531X
Rubriekscode 454
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lesgeven
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Lesgeven