Stella en Stinky en de plastic soep
Boek

Stella en Stinky en de plastic soep (2021)/ Christine Algera, illustraties: Christine Algera, Floor Algera ; redacteur Sanne Visch

Stella (8) maakt zich veel zorgen over al het plastic in de zee. Als haar moeder naar de stad wil verhuizen, loopt ze weg van huis. Ze besluit haar vader te helpen, die in Zuid-Amerika een machine maakt om plastic uit de zee te halen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 8-jarige Stella heeft de bijzondere gave dat ze met dieren kan praten. Ze woont met haar moeder vlak bij de zee waar ze op een dag vreemde korreltjes op het strand vindt. De pasgeboren vogeltjes bij wie ze regelmatig op bezoek gaat, zijn gestorven. Stella's ouders zijn gescheiden en haar vader woont op een eiland in Zuid-Amerika waar hij een machine ontwikkelt om het afval uit de oceanen te vissen. Als Stella's moeder wil verhuizen naar een drukke stad, besluit Stella weg te lopen en het vliegticket te gebruiken dat haar vader voor haar heeft gekocht. Op het vliegveld ontdekt ze een verdwaald stinkdier en samen ondernemen ze de avontuurlijke tocht naar Stella's vader. De toon is goed getroffen voor de doelgroep en de spannende situaties worden heldhaftig het hoofd geboden door de dappere Stella, die samen met haar vader vecht voor de bescherming van de natuur. Enkele kleine pentekeningetjes, duidelijke letter. Heruitgave van boek uit 2014* met een nog steeds actueel thema: de vervuiling van de aarde en met name de plastic soep in de oceanen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464027099 | 104 pagina's

Titel Stella en Stinky en de plastic soep
Auteur Christine Algera
Secundaire auteur Floor Algera ; Sanne Visch
Type materiaal Boek
Uitgave [Enschede] : [Boekengilde], 2021
Overige gegevens 104 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2014
ISBN 9789464027099
PPN 432475788
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Milieuverontreiniging ; Weglopen ; Plastics
Taal Nederlands